Peygamber Efendimiz musiki ile anıldı

Peygamber Efendimiz musiki ile anıldı

Peygamber Efendimiz, "Mevlid-i Nebi" etkinlikleri kapsamında Muş Alparslan Üniversitesinde tasavvuf musikisi ile anıldı.

"Mevlid-i Nebi" etkinlikleri kapsamında Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) Tasavvuf Musikisi Konseri gerçekleştirildi.

Peygamberimizin musiki ile anıldığı etkinlik MŞÜ Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Özellikle İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan koro, Peygamber Efendimizi anlatan şiir, ilahi ve naatlar seslendirdi.

Yoğun katılımın olduğu etkinliğe ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Koro Şefi Ercihan Ülger, her yıl Mevlid-i Nebi Haftası'nda Peygamber Efendimizi anma programları çerçevesinde ülkemizde çeşitli programları yapıldığını hatırlatarak "Biz de üniversitemiz 'Musiki Topluluğu' olarak özellikle İslami İlimler Fakültesi öğrencilerimizle oluşturduğumuz tasavvuf musikisi koromuzla Peygamber Efendimizi bir konserle anmak istedik. Bu gün Peygamber Efendimizi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) anlatan naatlar ve ilahilerle söyledik." dedi.

Hem musiki de hem diğer sanatlarda Peygamber sevgisinin sanatlara döküldüğünün belirten Ülger, "Özellikle musiki yönünde gençlerimizin böyle bir bilince sahip olup ilahiler ve musiki ile Peygamber Efendimizi anması çok yerinde bir durumdur. Peygamberimizi unutturmamamız gerekiyor. Top kültürünün hakim olduğu bu günleri düşündüğümüzde aslında tasavvuf musikisi ve Peygamber Efendimizi anlatan ilahilere ne kadar ihtiyacınız olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimizin de gerçekten burada öğrendikleri ilahilerle Peygamber Efendimize aşırı bir sevgi ile bağlandıkları düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.