Peygamber Sevdalılarından 'Mevlid'i Nebi' etkinliklerine davet

Bu yıl "Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla 'Mevlid-i Nebi' etkinliklerini tertipleyeceklerini duyuran Peygamber Sevdalıları Vakfı, tüm halkı etkinliklere katılım göstermeye davet etti.

'Mevlid'i Nebi' etkinlikleri hakkında açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Beşir Şimşek, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i (sallallahu aleyhi vesellem) anlama ve sünnetini yaşama adına yurdun farklı noktalarında etkinliklerin düzenleneceği kutlu bir mevsime girdiklerini söyledi.

Beşir Şimşek

"Yüzbinler cihad önderi Hazreti Muhammed'i tanıyacak"

Etkinliklerle meydanların Muhammedî sevda ile dolup taşacağını, Peygamber sevdalısı halkın salâvat ve tekbirlerle yeri ve göğü inleteceğini belirten Şimşek, "Yüzbinler cihad önderi Hazreti Muhammed'i (sallallahu aleyhi vesellem) tanıyacak. Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında bu seneki temamızı, 'Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav)' olarak belirlemiş bulunuyoruz." dedi.

"İnsanlık adalete, özgürlüğe, barış ve huzura susamış olup büyük bir arayış içindedir"

"Temamız Cihad'tır." diyen Şimşek, "Çünkü İslam âlemi, İslam ümmeti ve dünyanın diğer halkları despot, zalim güçlerin insafına mahkûm olmuşlardır. İnsanlık adalete, özgürlüğe, barış ve huzura susamış olup büyük bir arayış içindedir. Korumasız, sahipsiz, mazlum kadın ve çocukların gözleri bir kurtarıcı beklentisi içinde, kalpleri kurtuluş umuduyla çarpmaktadır." ifadelerini kullandı.


"Hazreti Muhammed’in rehberliği ancak dünyaya adalet ve barışı getirir"

Kuşkusuz bu kurtarıcının Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Herkes O'nun rehberliğine teslim olmak zorundadır. Çünkü O'nun yolu direniş ve zulme kıyam yoluydu. Adalet ve hakkı hâkim kılma yoluydu. Mazlumları, ezilenleri adalet ve özgürlüğe kavuşturacak, haklıların hakkını verecek tek yol Peygamberin yoludur. Hazreti Muhammed’in rehberliği ancak dünyaya adalet ve barışı getirir, hak ve hakikati üstün kılar." dedi.

"Batman, Van, Diyarbakır ve İstanbul'da etkinlikler düzenlenecek"

Düzenleyecekleri etkinliklere tüm halkı davet eden Şimşek, etkinlikleri düzenleyecekleri yerler hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Düzenleyeceğimiz etkinlik yerleri ve tarihleri şu şekilde planlanmıştır: 27 Nisan Cumartesi Adana, 21 Nisan Pazar Batman ve Van, 28 Nisan Pazar Diyarbakır ve 5 Mayıs Pazar İstanbul. Tüm Peygamber sevdalılarını, O'nun sünnetine bağlı tüm kardeşlerimizi, halkımızı erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden yüzbinler halinde meydanları, alanları doldurmaya davet ediyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.