Peygamber sevgisi herkesi bir araya getiren bir bağdır

Peygamber sevgisi herkesi bir araya getiren bir bağdır

Batman TV'de "Farklı Bakış' programına katılan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü yetkilileri, Kutlu Doğum Haftası kapsamında başlatılan etkinlikler ve sürdürülen çalışmaları anlattılar.

Yayın hayatına yeni başlayan Batman TV’de "Farklı Bakış' programına katılan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Molla Beşir Şimşek ve İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur, 2014 yılında Batman’da yapılacak büyük Kutlu Doğum etkinliği çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Batman TV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gün’ün moderatörlüğünü yaptığı ‘Farklı Bakış’ programının bu haftaki konuğu Peygamber Sevdalıları temsilcileriydi.

İki bölüm halinde yapılan programın ilk bölümünde Molla Beşir Şimşek Kutlu Doğum programı kapsamında başlatılan ve yapılacak çalışmaları anlatırken Molla Osman Teyfur ise Peygamber Efendimizin hayatından ve İslam’a çağrı mücadelesinden örnekler verdi.

Programda ilk söz alan Şimşek, platform hakkında bilgi vererek 10 yıldır kutlu doğum etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Düzenledikleri kutlu doğum etkinliklerindeki asıl dertlerinin Peygamberin ahlakını ve sünnetini halkın arasına yaymak olduğunu belirten Şimşek, gayelerinin sadece Allah rızası ve halkın Allah’a yönelmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

“Bu toplumun en büyük ihtiyacı Resulullah’ın sevgisidir”
Yaptıkları etkinliklerde her senenin bir önceki seneye göre daha etkili ve yoğun katılımlı olduğunu dile getiren Şimşek, “Elhamdulillah biz Müslümanız ve halkımız Müslümandır. Tarih boyunca Peygamberimizin ne kadar güzel bir örnek olduğu, ne kadar birleştirici bir şahsiyet olduğu ve onun yolunda olmak ne kadar büyük bir şeref kazandırdığı herkesçe malumdur. Peygamber etrafı çevresinde toplanan halk başka hiçbir isim altında bu kadar toplanamıyor. Çünkü O’nun sevgisi herkesin kalbinde bir sevigidir. Peygamber sevgisi hepimizi bir araya getiren bir bağdır. Peygamber Müslüman her bir fert için çok önemli bir şahsiyettir. Peygamberimizin sevgisi toplum içerisinde büyüdükçe toplumda sevgi, kardeşlik büyüyor, fitne ve fesatlar yok oluyor, hepimizin arzuladığı o huzur ancak O’nunla mümkün oluyor. Bu toplumun en büyük ihtiyacı Resulullah’ın sevgisidir. Resulullah’ı tanımaktır, O’nu yaşamaktır.” dedi.

“Amaç, Allah’ın ve Resulü’nün istediği bir hayatı sürdürmektir”
Peygamber Efendimizin hayatından ve İslam’a çağrı mücadelesinden örnekler veren Teyfur ise, “Dinimiz, ırkımız, dilimiz ne olursa olsun gerçek saadeti yakalamak için Peygamberimize tabi olmaktan başka hiçbir çaremiz yoktur. Allah, bizlere Peygambere uymadan hiçbir kurtuluş yolunun olmadığını bizlere söylüyor. Bu yaptığımız etkinliklerdeki tek amacımız, halkı Allah’ın ve Resulü’nün istediği bir hayatı sürmelerine davet etmektir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.