"PKK/HDP yüzünden kurban eti dağıtımı yapılmadı"

"PKK/HDP yüzünden kurban eti dağıtımı yapılmadı"

Batman Umut-Der Gıda Bankası, Kurban Bayramı'nda binlerce fakir ve muhtaç ailenin dört gözle beklediği kurban etlerini PKK/HDP'li çetelerin çıkardığı olaylar nedeniyle ulaştıramadıklarını belirtti.

BATMAN – Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği (Umut-Der) Batman Gıda Bankası, binlerce fakir ve muhtaç ailenin dört gözle beklediği kurban etlerini PKK/HDP’li çetelerin kentte çıkardığı olaylar nedeniyle ulaştıramadıklarını ifade etti. Gıda Bankasının, her şeye rağmen yardımlarını devam ettireceklerini vurguladı.

 

Konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ekinci, mübarek Kurban Bayramı’nda halkın kurban ibadetini gerçekleştirmek ve kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için derneklerinin haftalar öncesinde hummalı bir çalışmaya giriştiğini söyledi.

 

“Fakirlere ulaşmak için günlerce çaba sarf ettik”
Halka kolaylık olsun diye kurban alımından dağıtımına kadar aracılık yapmak için hazırlık yaptıklarını belirten Ekinci, “Kurban kesimlerimizi mezbahanede sağlığa uygun bir ortamda gerçekleştirdik. 300 küçükbaş, 19 büyük baş hayvanın kesimine aracı olduk. Herkesin bayramlaştığı günlerde, yüzlerce üye ve gönüllümüz, bayramda eş dostlarını ziyaret etme yerine kurban bayramı ruhuna uygun olarak fakir ve muhtaçlara et ulaştırmak için çaba sarf etmiştir. Bayramın 2. günü bir yandan kurban etlerinin parçalanması bir yandan da paketleme işiyle uğraşılırken bir yandan da 900 aileye 30’a yakın araç ile kurban sahiplerine payları ve fakir ve muhtaçlara kurban eti dağıtımı yapılmıştır. Daha büyük çaptaki dağıtımımız ise Kurban Bayramı’nın son gününe göre ayarlanmıştı. Yaklaşık 80 araç ve yüzlerce üye ve gönüllümüz ayarlanmış, et dağıtılacak binlerce muhtaç listeleri hazırlanmış dosyalara konulmuş kısacası dağıtım ile ilgili tüm hazırlıklarımız bitirilmişti.” dedi.

 

“Olaylar yüzünden kurban eti dağıtımını iptal etmek zorunda kaldık”
Kobani bahanesiyle olay çıkaranların dernek, üye ve gönüllülerine saldıracaklarını bildikleri için yardımı iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Ekinci, “Hepimiz ihtiyaç sahiplerine etleri dağıtacağımız günün heyecanı ile o günü beklerken Kobani olayları bahane edilip halk sokaklara çağrılmıştır. Bu tür çağrıların ne anlama geldiğini çok iyi bilen bizler, kurban eti dağıtımı ile ilgili tüm hazırlıklarımızı bitirmemize rağmen dağıtıma katılacak Peygamber Sevdalıları Platformuna dahil STK temsilcileri ile acilen bir toplantı yapıp durum değerlendirmesi yaptık. PKK/HDP’nin çağrıları neticesinde sokağa çıkan insanların gece nasıl barbarlık yaptıklarına ve etrafı yakıp yıktıklarına İslami kurum ve şahıslara saldırılarına şahit olmuştuk. Aylarca ve yıl içinde evinde kırmız et pişmeyen fakir ve muhtaçlara yardım için dahi olsa kurban eti dağıtımı yapacak ve Batman sokaklarına dağılacak 80 aracımıza ve yardım dağıtacak üye ve gönüllülerimize de PKK/HDP canilerince saldırı yapılacağı kanaati hasıl oldu ve dağıtımı o gün için iptal etmek zorunda kaldık.” diye konuştu. 

 

“Caniler hayırlı işi engellediler”
Olay çıkaranlar yüzünden dört gözle kurban eti bekleyenlerin mağdur edildiğini vurgulayan Ekinci, “Yıllardır aynı şekilde çalışma yaptığımızı bilen binlerce fakir ve muhtaç o gün için evlerine gelmemizi bekliyorlardı. Çünkü genel dağıtımımızın o gün olduğunu biliyorlardı. Aylarca ve yıl içinde kırmız et evinde pişmeyen fakir ve muhtaçlar her yıl olduğu gibi bayram bitmeden kendilerine et ulaştıracağımızdan emindiler ve çocuklarını o gün gelecek et ile avutup, pişireceği eti dört gözle bekleyen, çok sayıda mağdur aile vardı. Maalesef onları ve çocuklarını o gün Kurban Bayramı’nın ruhuna uygun bir şekilde sevindiremedik, canilerce bu hayırlı iş böylece engellenmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

 

“Kurban eti dağıtanlar vahşice katledildi”
Diyarbakır’da kurban eti dağıtanların vahşice katledildiklerini hatırlatan Ekinci, “O gün dağıtım yapmamak ile ne kadar haklı olduğumuz, günün sonunda Diyarbakır’dan gelen haberler ile doğrulanmış oldu. Dünya gündemine de oturan bu acı haber ile kurban eti dağıtımı ile uğraşan ve bizimde üyesi olduğumuz Umut Kervanı Yardım Platformu üye derneklerin yüreği dağlanmıştır. Kurban eti dağıtımında bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Köy Der üye ve gönülleri vahşice şehit edilmiş kafaları ezilmiş, yakılmış ve üzerlerinden araba geçilmiştir. Dağıtım iptalinden sonra bekledikleri etlerin evlerine gelmediğini öğrenen fakir ve muhtaçlar dernek telefonlarımızı arayarak veya bizzat derneğe gelerek mağduriyetlerini dile getirmeye devam ediyorlar. Durumu izah edince nefretlerini ve beddualarını gizleme ihtiyacı bile duymadan olaylara sebep olanları lanetliyorlar. Kurban etlerinin toplu dağıtımı yapılmayacak fakat peyder pey bireysel yardım yapmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Tüm mağduriyetlerin sebebi PKK/HDP’dir”
Açıklamanın devamında Ekinci, “Olaylar sonrasında halkımızın değerlendirmelerinde tepkisel kararlar alınmaya başlandığı gözlenmiştir. İdeolojik aidiyet nedeniyle sokakları kan gölüne ve harabeye çeviren bir kısım fakir ve muhtaç ailenin velileri veya çocuklarının olaylarda bulunmaları nedeniyle ideolojik kutuplaşmanın önü de açılmış oldu. Bu nedenle bağışta bulunan çok kişi bize ulaşıp, ‘kurban etlerinin kesinlikle PKK/HDP yandaşı bildiğiniz kimseye vermenizi istemiyoruz’ deyip etlerini geri isteyenler oldu. Bu konuda oluşacak tüm mağduriyetlerin ve mevcut mağduriyetlerin giderilmesinde yardım duygularının körelmesinin sebebi PKK/HDP’dir. Kamuoyuna duyurulur.”ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.