PKK’nin katlettiği öğretmenin okulunda hüzün hakim

PKK’nin katlettiği öğretmenin okulunda hüzün hakim

​Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK'lilerin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Aybüke öğretmenin okulunda hüzün hakim.

Görev yaptığı okulda yıl sonu karnesini dağıttıktan sonra memleketi Çorum’a gitmek üzereyken PKK’lilerin saldırısında kurşunların hedefi olan 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın’ın öğrencileri ve meslektaşları öğretmenlerini unutamıyor.

Aybüke öğretmenin öğrencileri aradan geçen zamana rağmen üzüntülü olduklarını ve öğretmenlerini asla unutmayacaklarını ifade ediyorlar.

Okulun ilk haftasında onu göremedikleri için çok üzgün olduğunu söyleyen Evin Sönmezsoy, Aybüke öğretmenin çok iyi biri olduğunu ve kendileriyle arkadaş gibi davrandığını belirtti.

Sönmezsoy, "Öğretmen-öğrenci ilişkisi kendisinde yoktu. Mutluyduk onunla beraber ama şimdi onu göremiyoruz ve çok üzgünüz. Tabi öğretmenimiz yeni atanmıştı ve ilk senesiydi. Çok heyecanlıydı ve biz de onun gibi heyecanlıydık. Devam ettirmek istiyordu ve daha 6 yıl burada kalacaktı. Beraber daha çok çalacaktık. Öğretmenimiz için çok üzüldük tabi. Bu öğrenciler hepsi onu çok seviyordu. Hepimiz onu çok seviyorduk. Allah’tan mekânının cennet olmasını diliyoruz. Bütün öğrenciler onun yasını tutuyor. Hepimiz onun için çok üzgünüz." dedi.

Aybüke öğretmenin boş ders ve zamanlarında bile kendileriyle ilgilendiğini aktaran öğrencilerinden Güven Gümerkan ise kendileriyle bir arkadaş gibi davrandığını, hayatla ilgili tecrübeler öğretip eğitimlerine yardımcı olduğunu ifade ederek, gidişiyle birlikte okulun yasa

Helin Sönmezsoy ise şunları söyledi: "Aybüke hoca çok iyi bir öğretmendi. Böyle bir ölümü hak etmedi. Hiç kimse hak etmez böyle bir ölümü. Devam etmesini istiyorduk ve böyle oldu. Bu da Allah’ın bir takdiri. Gençti ve daha hayatının baharındaydı. Aybüke hoca gitti fakat bizim için gitmedi. Hepimizin gönlünde yaşıyor. Onu unutmayacağız, kimse de unutmayacak. Çok büyük bir değeri var bizim için. Çok büyük bir yeri var kalbimizde. Bu yüzden hepimiz okulun ilk gününde yastayız, kalbimiz buruk onu göremediğimiz için. Keşke burada olsaydı ve görebilseydik."

"Okula adım attığı günden beri herkesin gönlünde taht kurdu"

Aybüke öğretmenin okuldaki herkesin gönlünde taht kurduğunu söyleyen öğrencilerden Sinem Yeşilbingöl, "Aybüke öğretmen bu okula adım attığı günden beri gerçekten herkesin gönlünde taht kurdu. Bu okula geldiğimde zaten büyük bir acıyla geldim. Buraya gelip Aybüke öğretmenin resimlerini gördüğümde bu içimdeki acı biraz daha büyüdü. 'Aybüke öğretmen gitti, öldü, yok oldu' diye bir şey yok. Nice Aybüke öğretmenler doğacak bu okulda. Nice Aybüke öğretmenler yetişecek. Çok özlüyorum. İçimdeki bu acıyı anlatamam." ifadelerini kullandı.

Okulda Aybüke öğretmeni anma etkinliği düzenlendi

Ayrıca Aybüke öğretmenin okulunda kendisi için anma programı düzenlendi. İzmir’den ilçeye misafir olarak gelen Yaşam Haklarını Destekleme ve İzmir Müzisyenler Derneği, Aybüke öğretmenin yarım kalan çalma aletlerini tamamladılar.

Müzik etkinliğine; Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ve şube müdürleri, İzmir Yaşam Haklarını Destekleme Derneği Başkanı Gizem Çakıcı ve beraberindeki heyet, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Mahmut Işık, İzmir’den Aybüke öğretmenin müzik atölyesine destek için gelen dernek başkanı ve beraberindeki heyete teşekkür dileklerinde bulundu.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.