PKK'nin katlettiği öğretmenleri için şiir kitabı yazdılar

PKK'nin katlettiği öğretmenleri için şiir kitabı yazdılar

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde PKK’nin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın'ın öğrencileri, öğretmenleri için şiir kitabı yazdılar.

Görev yaptığı okulda yılsonu karnesini dağıttıktan sonra memleketi Çorum'a gitmek üzereyken PKK’nin saldırısında kurşunların hedefi olan 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın öğrencileri, kendisi için şiir kitabı yazdılar.

'Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler, öğretmenlerini unutmadıklarını ve onu unutturmamak için de böylesi bir çalışmaya ihtiyaç duyduklarını belirttiler.

Okullarda, caddelerde ve sokaklarda adı yaşatılan öğretmenlerinin kitaplarda da kalması ve yaşaması için duygu ve düşüncelerini şiire döküp "Cemre" adlı şiir kitabını ortaya çıkardıklarını söyleyen öğrenciler, '24 Kasım Öğretmenler Günü'nde şiir kitabının öğretmenlere de dağıtılacağını belirttiler.

Okul müdürü ve öğretmenlerin desteğiyle Şenay Aybüke Yalçın anısına çıkarılan "Cemre" adlı şiir kitabı, öğretmen ve okul öğrencilerinin ilgi odağı oldu.

Öğrencilerinden Merve Çiftçi, şiir kitabıyla ilgili duygularını şöyle ifade etti: "Aybüke öğretmenimizi asla unutmayacağız. Onu unutmamak için duygu ve düşüncelerimizi aktardığımız bir şiir kitabı hazırladık. O kitap bizde hep bir anı olarak kalacak. Onu unutmamak için cadde ve okullara ismi verildi. Onu çok sevdik ve özlüyoruz. Onu ilçemizde ve okulumuzda yaşattığımız gibi şiir kitabında da yaşattık." ifadelerini kullandı. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.