"PKK'nın tek korkusu İslam'dır"

"PKK'nın tek korkusu İslam'dır"

İslami kurumlara saldıran PKK/HDP çetelerine her kesimden tepkiler artarak devam ediyor. PKK/HDP çetelerine bir tepki de Gaziantep Takva Der'den geldi.

GAZİANTEP – Kobani’yi bahane ederek İslami kurumlara saldıran PKK/HDP çetelerine tepkiler artarak devam ediyor. Kobani’yi bahanede ederek HDP’li Selehattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine sokaklara çıkıp her tarafı yakıp yıkan, İslami kurumlara saldırarak iş yerlerini talan eden PKK’nin vahşi saldırılarına tepki gösteren Takva İlim ve Kültür Yardımlaşma derneği (Takva Der) başkanı Molla Abdulkerim Yaprak, Kürtlerin hakkını savunduklarını iddia edenlerin tek korkusunun İslam olduğuna dikkat çekti.

PKK’nın uzaktan ve yakından kesinlikle Kürtlükle hiçbir alakasının olmadığını vurgulayan Yaprak, “ PKK/HDP Kürt halkının haklarını savunmuyorlar. PKK/HDP’nin sadece tek amacı var. O amaçları da Kürtleri İslam’dan soğutmaktır. Yine tek hedefleri dış güçlerin kuklası olmaktır. Bunların İslam’a karşı içleri nefretle doludur. Zaten bunların önderlerine baktığınız zaman, hiç birinin ne İslami değerlerle, ne de Kürtlerin örf ve adetleriyle hiçbir alakası yoktur. Bunların kim olduğunu, aklıselimle bakan bir insan fark edebilir. Buradan Kürt halkına da seslenmek istiyorum. Bu gibi oyunlara gelmemelidir.”dedi.

Yaprak  konuşmasının devamında, “Kürt halkının ecdadı dindar şahsiyetlerdir. Bizim ecdatlarımız böyle değildi. Onların tek hedefi Allah’ın (c.c) dinini yüceltmekti. Ancak ne yazık ki, Kürtleri İslam’dan soğutmak isteyenlerin tek amaçları var: İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık yapanlara hizmet etmek. Tabi buradan onlara da sesleniyorum. Ellerini bir vicdanlarına koysunlar. Kobani’yi veya farklı şeyleri bahane ederek yol kapatmaların, kepenk kapatmaların, İslam’i değerlere saldırmanın ve Kur’anları ayaklar altına alarak yakmaların ve mütedeyyin insanları hunharca katletmenin sonucunda kime hizmet ettiklerini iyi düşünmeleri lazım.”  diye konuştu.

Kürtlerin hakkını savunduklarını iddia edenlerin tek korkusunun İslam olduğuna dikkat çeken Yaprak, “Bunların tek korkusu İslam’ın bu topraklarda hakim olmasıdır. Çünkü İslam hakim olduğunda bu halkı sömüremeyeceklerdir. Bunların tek amacı ellerindeki araçların ellerinden gitmemesidir. Zaten baktığımız zaman Kürtlerin önderi gibi gösterilenlerin çocukları Avrupa ülkelerinde çok güzel imkanlarla okuyup yaşamlarını oralarda sürdürüyorlar. Burada yapılan eylemlere bakıldığında bu hakikat apaçık bir şekilde görülecektir. İşte bunların İslam’a düşmanlığının altında ellerindeki o güzelim ve şaşalı hayatları ve imkanları gidecek. Korkuları ve İslam’a düşmanlıkları bundan dolayıdır.”diye konuştu

PKK/HDP’nin asıl düşmanlıklarının İslam olduğunu belirten Yaprak, “İşte bu tür eylemlerle hep zavallı Kürt halkının çocuklarını kullanıyorlar. Yine İslam’a düşmanlıklarının altındaki yatan bir diğer şey ise, İslam dininin kendilerini geri bıraktıklarını düşünüyorlar. Ne yazık ki amaçları bu değil. Amaçları sadece ve sadece ellerindeki güzel imkanların gitmemesidir. Tabi ki şunu da biliyorlar ki, onların tüm yalanlarını ve imkanlarını alacak tek güç İslam dinidir.  İslam’a düşmanlıkları ise bu sebepledir. Amaçları İslam’ı kötü bir dinmiş gibi göstermektir. Onlar  da bunu bildikleri için İslam’a ve Müslümanlara savaş açıyorlar.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.