Reyhanlı saldırısı Gercüş'te protesto edildi

Reyhanlı saldırısı Gercüş'te protesto edildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan ve 46 kişinin hayatını kaybettiği saldırı Batman'ın Gercüş ilçesindeki STK'lar tarafından protesto edildi.

BATMAN-Batman’ın Gercüş ilçesindeki STK’lar önceki gün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan ve 46 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı basın açıklaması yaparak protesto etti.

Enfa Der,  Gercüş Eğitim-Sen, Gercüş Özgür Eğitim-Sen, Gercüş Sen, Gercüş Eğitim Bir-Sen ve Gercüş Sağlık Sen’den oluşan STK’lar ortak basın açıklaması yaptı. Gercüş Hükümet konağı önünde yapılan basın açıklamasını STK’lar adına Gercüş Eğitim-Sen Şube Başkanı Ramazan Kavak okudu.

Hatay Reyhanlı'da insanın kanını donduran bir vahşet yaşandığına dikkat çeken Kavak, “Onlarca insanın katledilmesine sebep olan bu olay açık ki büyük bir provokasyon girişimidir. İnsanın en kutsal hakkı olan yaşam hakkını iktidar savaşımlarına kurban eden zihniyetlere karşı her zaman kinden daha fazla karşı çıkmak gerekir” dedi.

Dünyanın dört bir yanında kirli politikaların hedefi haline gelen mazlum insanlar olduğunu belirten Kavak, “Savaşın en büyük mağdurları savaşa karşı çıkanlardır. Savaş çığırtkanlığına karşı sesimizi gür çıkarıp ve bu olayların yaşanmaması için herkesimi duyarlılık sahibi olmaya çağırıyoruz. Reyhanlı'da gerçekleştirilen bu olayın bir an önce aydınlatılması için her imkanın seferber edilmesi gerekir. Açık ki Türkiye'nin huzurunu bozmaya yönelik olan bu vahim olay son dönemlerde Türkiye'de gercekleştirilen olumlu atmosferi sekteye uğratmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın sonunda, “Bizler Gercüş’ teki STK’lar canice yapılan bu katliamı şiddetle lanetliyoruz ve bu korkunç olayda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” denildi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.