​Şahinbey Belediyesi “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü

​Şahinbey Belediyesi “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü

​Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, tarihi Mecidiye Han’ın restorasyonu projesindeki çalışmalarından dolayı “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi, “Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme” yarışmasında tarihi Mecidiye Han’ın restorasyonu projesi kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.

Bu yıl 17’incisi düzenlenen Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından desteklenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje Ödülleri Antalya’daki “Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı”nda sahiplerini buldu. Toplam da 62 belediyenin 123 projeyle katıldığı yarışmada Şahinbey Belediyesi’ne “Uygulama Ödülü” verildi.

ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen, her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren “YAPEX Restorasyon Fuarı”, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödül törenine ev sahipliği yaptı.

Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği ve gelenekselleşen yarışmada bu yıl 62 belediyeden toplam 123 proje değerlendirildi. Tarihi Kentler Birliği’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk, kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan danışma kurulu tarafından incelenen başvurular arasında ödül alan projeler fuardaki yarışma sergisinde katılımcılarla paylaşıldı.

Şahinbey Belediyesi daha önce de Tarihi Kentler Birliği (TKB) “2012 Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamaları Yarışması”nda, Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Tarihi Kentler Birliği’nin en büyük ödülü olan “Prof. Dr. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü”nü almıştı.

Ayrıca Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları yarışmasında da iki kez “Süreklilik Ödülü”ne layık görülen Şahinbey Belediyesi, geçtiğimiz yıl tarihi dokuya verdiği önemle örnek çalışmalar yaparak, “Başarı Ödülü” alırken, bu yılda “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.

Şahinbey Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında Mecidiye Han Projesi’ndeki çalışmalarından dolayı “Uygulama Ödülü”nü alan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tarihi dokuya büyük önem verdiklerini söyledi.

“Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkardık”

Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak şehirleşmeye ve kentsel dönüşüme özen gösterdikleri kadar tarihi yapılara da özen gösterdiklerini belirterek, “İlçemizde yer alan tarihi hanları, konakları ve bu tarihi yapıların bulunduğu sokakları restorasyondan geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkararak, buraları kültür merkezi, müze ve kütüphane yaptık. Bu sayede vatandaşların bu tarihi dokuyu hissetmesini sağladık.”dedi.

“Mecidiye Han tamamlandığında bir kitap merkezi haline gelecek”

Mecidiye Han çalışmasının Gaziantep’in en önemli projelerinden birsi olacağını belirten Tahmazoğlu, “Mecidiye Han’daki çalışmamız hızla devam ediyor. Mecidiye Han tamamlandığında bir kitap merkezi haline gelecek. Gaziantepliler ve şehrimize gelen turistler burada kitap okuyup çaylarını yudumlarken, aynı zamanda yöresel yemekleri tadabilecekler. Bu yılda ‘Uygulama Ödülü’ne layık görüldük. Bizleri bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.