Savaş mağduru çiftin dramı yürek burkuyor

Savaş mağduru çiftin dramı yürek burkuyor

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen çiftin acı hayatı Batman'da devam ederken, aile kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Suriye'nin Şam kentinde Esed rejimi tarafından yakalandıktan sonra bir ay boyunca kendisine yapılan işkenceler sonrası sakat kalan Muhyeddin Kahli, hayatına Batman’da devam ediyor.

Zülüm ve işkencelerden dolayı vatanlarından kaçmak zorunda kaldılarını belirten aile, 5 yıl önce gelip Batman'a yerleştiklerini ve acılar içerisinde bir hayat sürdürdüklerini dile getiriyorlar.

Doğuştan ortopedik engelli olduğunu, rejim tarafından kendisine yapılan işkenceler sonucu tamamıyla sakat kaldığını belirten Muhyeddin Kahli, bu durumuna rağmen çalışmak zorunda kaldığını ve bundan dolayı da çok zorluk çektiğini söylüyor.

Şam'dan Batman'a sığınan 2 çocuklu Muhyeddin Kahli ile Gülçin Osman çifti, Suriye savaşı sırasında rejim tarafından gözaltına alınan 2 çocuğundan bir daha haber alamamış.

Verdikleri yaşam mücadelelerini İlke Haber Ajansı'na anlatan Suriyeli aile, 5 yıldan bu yana Batman’da devletten aldıkları cüzi bir yardım ile geçinmek zorunda kaldıklarını döylediler.

“Başıma elektrik vererek anlımı patlattılar”

Engelli haliyle bir koltuk döşeme atölyesinde çalışarak eşiyle hayata tutunmaya çalışan Muhyeddin Kahli, "Ben ve 2 çocuğum Suriye'de cezaevine girdik. Ben bir ay boyunca yerin altında, bir yerde, türlü türlü işkencelerden geçirildim. Başıma elektrik vererek anlımı patlattılar. Ben doğuştan engelliyim. Engelli ayağıma elektrik verdiler. Biraz engel vardı tam sakat kaldım. Eşimden başka kimsem yok. Cumhurbaşkanından isteğim; akıbetini bile bilmediğim çocuklarımı Esad Beşer'e ait Suriye cezaevinden çıkarsın." dedi.

'Senin ayağını yaptık yeterdir'

Batman'da birkaç defa yardım alabildiklerini söyleyen Kahli, "Burada, yetkililer benimle ilgilendi ve beni hastaneye götürdüler. Tedavi için beni Diyarbakır'a götürdüler. İşkencelerde zarar gören engelli ayağımı tedavi ettiler. Başkada bize herhangi bir yardım yapılmadı. Bana 'Senin ayağını yaptık yeterdir' diyorlar. " ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımız yanımızda olmadığı için yardım veremeyeceklerini söylüyorlar”

Yaşadıkları mağduriyetleri dile getiren Gülçin Osman, ise şunları aktardı: "5 senedir Suriye'den gelmişiz. 2 çocuğumuz 6 senedir cezaevindeler. Çocuklarımızın biri 24, diğeri ise 26 yaşındadır. Yardım için gittiğimizde, çocuklarımız yanımızda olmadığı için yardım veremeyeceklerini söylüyorlar. Eşimde bazen çalışıyor bazen de çalışamıyor. Elhamdülillah bir senedir bir döşeme atölyesinde çalışıyor. 5 senedir kendi imkânlarımızla yaşamımızı sürdürüyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. "

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.