Savaştan kaçan aile 7 yıldır yokluk içinde yaşıyor

Savaştan kaçan aile 7 yıldır yokluk içinde yaşıyor

Suriye’nin Halep şehrinden, savaş nedeniyle kaçarak Batman’a yerleşen 4 kişilik Suriyeli mağdur aile, 7 yıldır yokluk içerisinde yaşıyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle can güvenlikleri kalmayan 4 nüfuslu Suriyeli aile, 7 yıl önce çareyi Türkiye’ye gelmekte bulmuş. Halep şehrinde evlerinin yıkıldığını ve memleketlerinde can güvenlikleri kalmadığından dolayı ülkelerinden kaçarak Batman’a yerleştiğini belirten aile, yetkililerden yardım bekliyor.

7 yıldır Suriye’den geldiklerini, hükümet ve hayırseverlerin desteğiyle hayatlarını sürdürdüklerini aktaran Şükrü Nayif ailesi, yapılan yardımlar yetersiz olduğundan dolayı yokluk içinde yaşadıklarının belirttiler.

Yaşadıkları yokluğu İLKHA’ya anlatan 69 yaşındaki Şükrü Nayif, kendisi gibi yaşlı eşi ve 2 çocuğuyla bir evde yaşadıklarını, 6 evli çocuklarının da ayrı evlerde hayatlarını sürdürdüklerini aktardı.

Nayif, “İlk başlarda maaş ve gıda yardımında bulunuyorlardı. Sonra yardımlar kesildi. Yaklaşık 4-5 ay maaş vermeye başlayıp gene kestiler. 13 ay boyunca maaş verilmedi.13 aydan sonra 300-400-500 lira arası maaş veriyorlar. Oturduğumuz evin kirası 250-300 lira, elektrik 100 lira, su 50 lira, mutfak masrafıyla beraber giderlerimiz çok oluyor. Yaşım 69, eşim 62 yaşında, yanımızda kalan oğlumuz 14-15 yaşlarında. Bir gün çalışıyorsa 4-5 gün iş bulamıyor. Bu şekilde idare ediyoruz. Allah yardımcımız olsun.” dedi.

Devletin kendilerine yardımlarının çok dokunduğunu ifade eden Nayif, “Devlet yardım ediyor. Allah işlerini rast götürsün. Ancak bize yapılan yardım bize yetmiyor. Kira, faturalar ve mutfak masraflarıyla beraber 800 ile bin lira arası masrafımız oluyor. İş olmadığı için idaremiz zor oluyor, yokluk içinde yaşıyoruz. Allah sizden de razı olsun. Suriye’de durumumuz iyiydi, tüm çocuklarımız çalışıyordu. Çocuklarım boya ve eskici işi yapıyorlardı. Suriye’de durumumuz iyiydi. Bize yardım edeceklerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.