Seçimler yöneticilerin kendisini sorgulaması için bir nimettir

Seçimler yöneticilerin kendisini sorgulaması için bir nimettir

​Muş’ta katıldığı konferansta bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, seçimlerin yöneticilerin kendilerini sorgulaması için bir nimet olduğunu söyledi.

Muş Belediyesi, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Muş Öğretmenevi konferans salonunda "Şehir ve Beden Siyaseti" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektör Yardımcısı Abdullatif Tüzer, Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Tahsin Oran, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Program TÜGVA İl Temsilcisi Tahsin Oran’ın selamlama konuşması ile başladı. Oran’ın konuşmasından sonra  Muş Belediye Başkanı Feyat Asya da kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra konuşan  Aktay, seçimlerin yöneticilerin kendilerini sorgulaması için bir nimet olduğunu söyledi.

Aktay, "Türkiye’de seçimler sayesinde, 5 yılda bir yöneticiler halkın karşısına çıkıp not istiyorlar, karne istiyorlar. Hem halk için hem yöneticiler için seçimler bir nimettir. Çünkü yöneticiler bazen kötü yönetici olduklarını fark etmeye bilirler. İşte halkın önüne o karneyi vermek için müthiş bir fırsattır. Kim korkar seçimlerden? Halkına dürüst olmayanlar korkar, halkı ile doğru dürüst bir gönül ilişkisi kuramamış olan insanlar seçimlerden korkarlar. Seçimler olmasa ne kadar güzel olur derler. Seçimler; yöneticilerin kendini toparlaması için, sorgulaması için bir nimettir. Çünkü 5 yıl sonra halkın karşısına çıkıp yaptıklarının ve yapmadıklarının hesabını verecek. Bu konuda Arap dünyası bizden çok çok geride, adamlar bize gıpta ile bakıyorlar. Şuan her bir ülkenin başında birer diktatör var ve bunların halkına hesap verme gibi bir dertleri yok. Bizim üzerimize ne düşüyor? Biz vatandaşız burada şehir üzerine düşünmemiz lazım. Çünkü şehir bizi insan yapan, insanlaşma sürecimizin en üstünde bulunan medeniyettir. O yüzden bütün büyük medeniyetler büyük şehirler kurarak tarih sahnesine çıkarlar." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar sonrasında program sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler