Siirt Eruh Akmeşe Köyü kırsalında 5 PKK’li öldürüldü

Siirt Eruh Akmeşe Köyü kırsalında 5 PKK’li öldürüldü

Siirt'tin Eruh İlçesi Akmeşe Köyü kırsalında 2 korucunun hayatını kaybettiği ve 3 korucunun yaralandığı operasyonda 5 PKK’linin öldürüldüğü bildirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Siirt üçüncü Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt İl Jandarma Komutanlığınca 19-22 Eylül 2016 tarihleri arasında Eruh İlçesi Akmeşe Köyü Kırsalında operasyon başlatıldığı belirtildi.

Operasyon sırasında PKK’liler tarafından kullanıldığı değerlendirilen 2 mağara ve 1 barınak içerisinde, 50’lik Bixi Mayonu, 3 büyük tüp, 28 Mekap ayakkabı, 2 sırt çantası, 5 çok sayıda pil ve kablo ile yaklaşık 1,5 ton civarında yaşam malzemesi (gıda, sigara, uyku tulumu, sıhhi malzemesi ve giyim eşyası) geçirildiği ve söz konusu malzemelerin yerinde imha edildiği belirtildi

Eruh Cumhuriyet Savcısının bilgisi dahilinde tahkikata devam edildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Operasyon süresince 13 farklı noktada sıcak temas yaşanmıştır. Temaslarda 2 Geçici Köy Korucusu şehit olmuş, 3 Geçici Köy Korucusu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaşanan çatışmalarda 5 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.