Siirt'te 18 köy ve 4 mezranın yolu ulaşıma kapandı

Siirt'te 18 köy ve 4 mezranın yolu ulaşıma kapandı

Siirt'in Pervari ve Şirvan ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 18 köy yolu ulaşıma kapanırken yol açma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan grup köy yollarının tekrardan ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Bölgede 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Pervari ilçesine bağlı 11 köy, Şirvan ilçesine bağlı 7 köy ve 4 mezranın yolunun ulaşıma açılması için ekipler yoğun bir mesai harcıyor.

İlçelerde kapanan grup köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattıklarını belirten Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, "Etkili olan kar yağışı nedeniyle köy yolları ulaşıma kapanmış durumda. Ulaşıma kapanan köy yollarımızda, ekiplerimiz gece geç saatlerde yol açma çalışması başlatırken, Şirvan ilçemizde biri doğum hastası olmak üzere 3 ağır hastamız ekiplerimizin yaptığı çalışma neticesinde ambulanslara ulaştırıldı." dedi.

Canpolat, "Önceliğimiz yollarda mahsur kalan araçlar, gelen ihbarlar ve hastalardır. Köy yollarımızı kullanacak olan sürücülerin araçlarında mutlaka çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istiyoruz. Öte yandan Şirvan ilçemizde kapanan 7 köy ve 4 mezranın yolu açıldı, Pervari ilçemizde ise yol açma çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.