Siirt'te buğday tarlasında oluşan dev obruk korkuttu

Siirt'te buğday tarlasında oluşan dev obruk korkuttu

Siirt'te üç gece önce yağan şiddetli yağmur sonrası tarlada oluşan yarım dönümlük dev obruk köylüleri korkuttu.

Siirt'in merkeze bağlı Konacık köyü Demirkapı mezrasında üç gece önce yağan şiddetli yağmur sonrası bir köylünün kiralayarak buğday ektiği tarlada yarım dönümlük dev obruk oluşması köylülerde büyük bir endişe ve korkuya neden oldu.

40 dönümlük tarlada yaklaşık 500 metre çapında ve 15 metre derinliğinde olduğu tahmin edilen obruk, çiftçileri tedirgin etti.

Bölgede çiftçilik yapan Mazlum Taş, "Ben bu tarlayı kiraladım ve buğday ektim, gece yarısı komşum şimşek çakması sonrasında büyük bir gürültü duyuyor ve sabah geldiğinde tarlada yarım dönümlük bir obruk oluştuğunu haber veriyor." diye konuştu.

"Hayvanlarımız veya çocuklar içine düşerse çıkması mümkün değil"

"Ben bu köyde oturuyorum ve kira (icar) yoluyla bu tarlada buğday ektim yoğun yağışlar sonrası bir sabah gelip baktım ki tarla bu hale gelmiş." diyen Taş, yaşadığı şaşkınlık ve korkuyu şu şekilde anlattı:

"Tarlanın hemen yukarısında oturan Nezir Atalay ismindeki komşum, gece yarısı şimşeklerin çaktığını ve yağmur yağdığını söyledi. Daha sonrasında ise şimşekten farklı bir ses gelmiş kendisine. Sabah gelip bakmışlar, büyük bir obruk oluşmuş. Ben de sabah gelip baktığımda tarlayı bu halde gördüm. Olayı hemen Muhtara haber verdik. O da yetkililere haber vereceğini söyledi. Gelip bakacak ve obruğun nedenini anlayacaklardır. Gerçi burada bir boru hattı geçiyor ama ben ondan olacağını sanmıyorum, çünkü buralarda sıcak kaplıca suyu oldukça fazla bulunuyor."

Durumdan çok endişeli olduğunu belirten Taş, "Hayvanlarımız veya çocuklar içine düşerse çok derin olduğu için çıkması mümkün değil, dibi de gözükmüyor. Bizler bu tür olaylara hiç denk gelmedik. İlk kez görüyoruz ve çok endişeliyiz. Yetkililerden bir an önce gelip kontrol etmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eğer bir tehlike varsa bizler de burada kalmayalım"

Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan köylülerden Adil Taş da "Ben çok korkuyorum, obruk ile aramda 150 metre mesafe var. Yetkililer bir araştırsın. Eğer bir tehlike varsa bizler de burada kalmayalım." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Gece saat 02.30 sıralarında şimşekler çakıyordu, öyle bir ses geldi ki, dedik dünya koptu. Sabah gelip baktığımız da ise büyük ve derin bir çukurla karşılaştık. İçi su dolu, büyük bir patlama şeklinde bu tarlanın yarım dönümü çöktü. Obruğun neden oluştuğunu bilmiyorum. Artık Allah tarafından mı desem bilmiyorum. Bu tür olaylar Konya taraflarında oluyor ya burası da bir benzeri ama haddinden fazla su derinliği bulunuyor, çökmüş vaziyette ve çok endişe duyuyoruz." dedi.

"Bir önlem alınmazsa acı verici hadiseler yaşanabilir"

Acı verici hadiseler yaşanmadan önce yetkililerin gelip önlem almasını ve bu obruğu kapatmalarını isteyen Kazım Kılınç, "Sabah Siirt'ten geldiğimizde çocuklar tarlada büyük bir göçük olduğunu söylediler. Orada büyük bir göçük oluşmuş, acaba o boşluk neden oluşmuş, nedenini bilemiyoruz. Bu obruğun içerisine hayvan veya insan da girebilir. Çünkü yola çok yakın bir mesafede bulunuyor. Bir araba dengesini kaybedip oraya düşebilir. Çok büyük bir endişe duyuyoruz. Bir önlem alınmazsa acı verici hadiseler yaşanabilir." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.