Siirt'te sauna olarak tasarlanan iş yeri camiye dönüştürüldü

Siirt'te sauna olarak tasarlanan iş yeri camiye dönüştürüldü

16 yıl önce yüzme havuzu ve sauna için tasarlanarak yapılan ancak âlimlerin uygun görmemesi üzerine hizmete girmeyen iş yeri, sahibi tarafından camiye dönüştürüldü.

Siirtli iş adamı 16 yıl önce yüzme havuzu ve sauna tasarlanarak yapılan iş yerini alimler tarafında uygun görülmemesi üzerine camiye dönüştürerek hayatını kaybeden babasının ismini verdi.

Siirt’in en işlek noktalarından olan Güreş Caddesi'nde, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, camiyi yaptıran iş adamı Behcet Marangoz ve akrabalarının katılımıyla dualar eşliğinde caminin açılışı yapıldı.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, ahiretin tarlası hükmündeki dünyada kim bir cami veya mescid inşa ederse yüce Mevla’nın ona cennette saraylar ikram edeceğini söyledi.

"Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." ayetine atıfta bulunan Arvas, "Ahiret gününe inanıp, ahiret günündeki cennet nimetlerine kavuşmayı ümit edenler ve cennettin saraylarından birinin de 'benim olsun' diye düşünenler dünyada iken mescit yapmaya gayret etmiş yâda yapılan mescitlere katkı sağlamış, maddi imkân veyahut dabedeni ile çalışarak bu hisseden pay almak istemişlerdir. Rabbimiz, bu güzel hasletleri Allah yolunda harcamayı hepimize nasip eylesin." dedi.

Hayırsever iş adamı Behcet Marangoz ise şunları söyledi: "Burası cami olmadan evvel sauna ve yüzme havuzu olarak tasarlanmıştı ve yapılmıştı. Fakat âlimler böyle bir tesisin caiz olmadığını söylediler. Ben de faaliyete girmeden kapattım ve 16 yıl kapalı kaldı. 16 yıldan sonra cami yapmaya karar verdim. Elhamdülillah cami oldu. Bu sebeple çok mutluyum. Camiye, vefat eden babamın adı olan Mehmet Kadri Marangoz ismini koyarak adını yaşatmış olduk. Allah herkesten razı olsun. Allah herkese bu tür hayırları yapmayı nasip etsin. İnanıyorum ki bu yaptığım hayır kıyamete kadar vefat etmiş babamın amel defterine yazılacak. Camiyi yaptık bitirdik ve şükrediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.