Sınırdaki kontrollü patlama Gaziantep Karkamış'taki evlere zarar verdi

Sınırdaki kontrollü patlama Gaziantep Karkamış'taki evlere zarar verdi

Suriye'nin Cerablus kentinde arazide bulunan bir mayının patlatılması sonucu sınırın sıfır noktasındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bazı ev, işyeri ve araçların camları kırıldı.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine komşu Suriye'nin Cerablus kentinde arazide bulunan mayının kontrollü bir şekilde patlatılması sonucu ilçedeki bazı ev, işyeri ve araçların camları kırıldı. Patlama Cerablus ve Karkamış ilçesinde korkuya neden oldu.

Olay, öğleden sonra Lojmanlar Mahallesi yakınlarında bulunan Karkamış Gümrük Kapısı yakınlarında meydana geldi. Sınır hattında bulunan Suriye'nin Cerablus kenti topraklarında mayın kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama meydana geldi.

Patlamada ilk belirmelere göre ölen ya da yaralanan olmazken, patlamamın şiddetiyle Karkamış ilçesindeki bazı ev, işyeri ve araçların camları kırıldı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde duyulan patlama sesinin Cerablus bölgesinde mayın arama tarama ekiplerinin arazide yaptığı çalışma sırasında bulunan bir mayının kontrollü patlatılmasından kaynaklandığı bildirildi.

Açıklamada, "Bugün saat 13.30 sıralarında Türkiye-Suriye sınırının Cerablus bölgesinde mayın arama tarama ekiplerinin arazide yapılan çalışmalar sırasında bulunan bir mayın, gerekli güvenlik önlemleri alınarak kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Patlatmanın şiddetiyle Karkamış ilçemizdeki bazı işyerleri ve Gümrük Binası kapı ve pencere camlarının kırılması suretiyle maddi hasar meydana gelmiş olup, yaralı ve can kaybımız bulunmamaktadır." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.