Soğuk hava kan bağışına engel değildir

Soğuk hava kan bağışına engel değildir

​Kızılay Muş Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Kotan, soğuk havaların kan bağışına engel olmadığını söyledi.

Kızılay Muş Şubesi kış mevsimi öncesi kan bağışı kampanyalarını devam ettiriyor. Pusula Eğitim Merkezinde kan bağışı alan Kızılay ekipleri, kış mevsimi öncesi stoklarını doldurmayı hedefliyor.

Kan bağışına ilişkin açıklamada bulunan Kızılay Muş Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Kotan, soğuk havaların kan bağışına engel olmadığını söyleyerek vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Kış mevsiminde hastanelerde ciddi kan ihtiyacı olduğunu ve kan ihtiyacını karşılamak için kurumlardan kan bağışı aldıklarını belirten Kotan, "Bugün kan bağışı organizasyonu kapsamında Pusula Eğitim Kurumunda kan bağış kampanyamız devam ediyor. Kış dönemine girdiğimiz için ciddi kan ihtiyacımız var. Soğuk havalarda kan bağışına olan ilgi biraz azalmaktadır. Soğuk havaların etkisi ile insanların kanlarının alındığı takdirde üşüyeceklerini düşündükleri için kan bağışında bulunmaktan çekiniyorlar. Yalnız bizim hastanelerimizde sürekli kan ihtiyacı oluyor." dedi.

Soğuk havanın kan bağışına engel olmadığını söyleyen Kotan, "Soğuk hava, kar, kış kan bağışına ve yakan üretimine bir engel değildir. Toplum olarak kan bağışında bulunmamız gerekiyor. Biz de vatandaşlardan kan almak için toplumun içine gidiyoruz. Dershanelere, bütün kurumlara ve halka gidiyoruz ki yeterli derecede kan bağışı alabilelim. Bundan dolayı bütün kurumlardan ve öğrencilerden kan bağışı alıyoruz. Bu sayede kan stoklarımızı yeteri dereceye çıkarmak istiyoruz. Soğuk dönemlerde kan stokları kritik noktanın altına iniyor. Bundan dolayı da vatandaşlarımızdan kan bağışı bekliyoruz. Yeterli derecede kan bağışı olursa hastanelerde mağduriyetler oluşmaz. Bundan dolayı da vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.