Sosyal medyadan kurtulup kitap okumaya yönelmeliyiz video

Sosyal medyadan kurtulup kitap okumaya yönelmeliyiz video

Gaziantep’te düzenlenen kitap fuarına katılan İlahiyatçı-Yazar İsmail Mutlu, günümüzde artan sosyal medya kullanımının insanları kitap okumaktan alıkoyduğunu belirterek, insanların kitap okumaya yönelmesi gerektiğini söyledi.

Günümüzde kitap okuma alışkanlığının yerini sosyal medyanın aldığını ve bunun ise toplum üzerinde olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade eden İlahiyatçı-Yazar İsmail Mutlu, insanların kitap okumak için biraz rahatlığından fedakârlık yapmaları gerektiğini belirtti.

İlahiyatçı-Yazar İsmail Mutlu, toplumda her geçen gün azalan kitap okuma alışkanlığı ile ilgili İLKHA’ya konuştu. Mutlu, şartlar ne olursa olsun mutlaka kitap okumaya zaman ayrılması gerektiğini vurguladı.

34 yıldır Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen kitap fuarlarına katıldığını belirten Mutlu, “Gaziantep kitap fuarı bir ilk oldu. Daha Antep'te kermeslere katılarak kitap imzalamaya gelmiştim. Öncelikle kitap okuma oranlarının artması için kitap fuarlarının düzenlenmesi lazım. Biz Antep’te fuar olmasını çok istedik. Hatta peşine çok düştük. Buraya kalabalık bir insan topluluğu geliyor. Eğer fuar olmasaydı, bu insanlar bu kadar kitap almazlardı. Antep’in kitap okuma oranlarına göre kıyasladığımızda memnun kaldık.”dedi.

"Sosyal medyadaki bilgiler güvenilir değil"

Kitap okuma oranlarının artırılmasında fuarların büyük bir katkısı olduğuna işaret eden Mutlu, “Böyle vesileler insanları kitap okumaya çekiyor. Bu fuarlara ağırlık vermek ve iyi tanıtmak lazımdır. İnsanlar sosyal medyadan kurtulup kitap okusun. Kitabın yerini sosyal medya almıyor. Sosyal medyadaki bilgiler güvenilir değil. Kitaptaki bilgiler daha sağlıklıdır. Yayıncılar kitap olarak ticarete yöneldiğinden okuyucuda bir huzursuzluk başlıyor. Bu da bizlerin bir dezavantajıdır. Bu konularda okuma oranını azaltıyor. Sosyal faaliyetlere önem vermek gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

"Kitaptaki bilginin yerini sosyal medya veya televizyon tutmuyor"

İnsanların kitap okumak için biraz rahatlığından fedakârlık yapmaları gerektiğini belirten Mutlu, “Kitap okumak için biraz rahatlığından fedakârlık yapmak lazımdır. Kitaptaki bilginin yerini sosyal medya veya televizyon tutmuyor. Kitap eskiden beri vardı. Kitaptaki bilgiler daha derli toplu oluyor. Bir insan ben ‘okuyamam veya okuyamıyorum’ dediğinde zaten okumaya bütün kapılarını kapatıyor. Bir sayfa veya iki sayfa da olsa kitap okumaya mutlak zaman ayrılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.