"Söz konusu Müslümanlar olunca herkes kör sessiz ve sağır oluyor"

"Söz konusu Müslümanlar olunca herkes kör sessiz ve sağır oluyor"

​İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Şimşek, İhvan liderlerinden Mehdi Akif'in vefatına ilişkin, zalimlerin, İslam ümmetinin duyarsızlığından cesaret alarak İslam alimlerini pervasızca şehit ettiklerini belirtti.

İslami mücadelenin önemli şahsiyetlerinden ve şehit Seyyid Kutup'un zindan arkadaşı olan, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın bir önceki Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in zindanda mazlumca ölümü üzerine üzüntülerini belirten İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, İslam ümmetini zalim Sisi ve diğer zalimlere karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

Akif'in yıllarca Müslümanların ıslahı için mücadele verdiğini belirten Şimşek, vefat haberini üzüntüyle aldıklarını söyledi.

Tüm Müslümanlara baş sağlığı dileklerini ileten Şimşek, "Merhum sadece İhvan-ı Müslimin'in bir mürşidi değildi. O yaşantısıyla 25 yılı aşkın bir cezaevi hayatının olduğunu biliyoruz. Yaşlı, hasta ve bütün bir ömrü boyunca insanların kurtuluşu için, Müslümanların ıslahı için mücadele vermiş, mücadelede her türlü sıkıntıyı yaşamış, zindan, işkenceyi yaşamış, her türlü zorluklara rağmen Müslümanların irşadında görev almış bir mürşittir. O hepimizin mürşididir. Hepimize hak, doğru yolu gösteren böyle bir zatın vefatı hepimizi derinden üzüyor." dedi.

"İslam ümmeti olarak dağınıklığımız, sessizliğimiz, vurdumduymazlığımız bunlara sebebiyet teşkil ediyor"

Bu tür seçkin şahsiyetlerin zindanlarda vefatı karşısında ümmetin içine gömüldüğü duyarsızlığı kınayan Şimşek, "Bu tür acı haberleri aldığımız zaman bir kez daha Müslümanların dağınıklığının, vurdumduymaz halinin ne tür acılara sebebiyet verdiğini hatırlamış bulunuyoruz. Bu yaştaki hasta olan zatların yıllarca cezaevlerinde tutuluyor olması, böyle bir zulme, hukuksuzluğa maruz bırakılıyor olmalarında elbetteki hepimizin mesuliyeti vardır. İslam ümmeti olarak dağınıklığımız, sessizliğimiz, vurdumduymazlığımız bunlara sebebiyet teşkil ediyor. Bundan dolayı da Allah'tan af diliyoruz." diye konuştu.

"Söz konusu Müslümanlar olunca herkes kör, sessiz ve sağır oluyor"

Konuşmasının devamında Şimşek, şunları söyledi: "Biz bununla aslında bir kez daha zalimlerin yüzünü öğrenmiş oluyoruz. Geçmiş tarihimize baktığımız zaman; Hasan El-Bennaları, Seyyid Kutupları, Mevdudileri de aynı şekilde zalimlerin şehit ettiğine şahit olduk. Bugün de onların dava arkadaşları böyle şehit ediliyor. Tağutî bir sistemin hukuk tanımaması, adaletin ne olduğunu hesaba katmamasının bir neticesidir. Söz konusu Müslümanlar olunca herkes kör, sessiz ve sağır oluyor. Dünyanın neresinde olursa olsun 90 yaşındaki hasta bir ihtiyarın zindanlarda tutuluyor olması, işkencelere tabi tutulması elbette hukuksuzluğun en alasıdır. Ama bakıyoruz ki; hakkı, hukuku, adaleti, insan haklarını ağızlarından düşürmeyenlerin böyle zamanlarda sesi, soluğu çıkmıyor. Bu da onların ne kadar ikiyüzlü olduklarını gösteriyor."

"Maalesef bugün ülkemizde de İslami anlattığı için ömürlerini zindanlarda geçiren pek çok Müslüman kardeşlerimiz var"

Günümüzde de hâlâ zulümlerin yaşandığına dikkati çeken Şimşek, "Sadece zalim Sisi'nin yönetiminde değil, maalesef bugün ülkemizde bile sırf Kur'an dersi verdiği için, insanlara İslami anlattığı için ömürlerini zindanlarda geçiren, hasta olarak zindanda hayatını kaybeden pek çok Müslüman kardeşlerimiz var. Bundan dolayı bir an önce Müslümanların uyanması, vahdetlerini oluşturması lazım. Bu olmadığı müddetçe bu zulümler, hukuksuzluklar devam edecektir. Sisi zulümlerini Müslümanların gözünün içine baka baka yapmaya devam ediyor. Adeta Yezidi bir zihniyetle zamanın Hüseyinlerini tek tek katlediyor, cezaevlerine tıkıyor ve onları bu şekilde ortadan kaldırmaya çalışıyor. Maalesef biz Müslümanlar buna seyirci kalıyoruz. Dağınıklığımızla, sessizliğimizle, vurdumduymazlığımızla buna seyirci kalıyoruz. Korkarım ki, yarın Allah'ın huzurunda bunun hesabını veremeyeceğiz. Rabbim bu tür zatların şahadetlerini, onların mücadelelerini, fedakârlıklarını hepimizin hidayetine, ıslahına, ümmetin birlikteliğine vesile kılsın." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.