Su sıkıntısı çeken mahalleliden belediyeye tepki

Su sıkıntısı çeken mahalleliden belediyeye tepki

Batman'ın en büyük mahallelerinden olan Çamlıtepe Mahalle sakinleri, belediyenin 'mahalleniz büyük' deyip kendilerine su vermediğini ileri sürerek, mahalleye günde sadece bir saat şebeke suyu verilmesine tepki gösterdi.

BATMAN – Batman’ın en büyük mahallelerinden olan Çamlıtepe Mahalle sakinleri, günde sadece bir saat sularının verildiğini ileri sürerek belediye yetkililerine adeta ateş püskürdü. Belediye yetkililerin kendilerine mahallelerinin büyük olmasından dolayı su veremediklerini söylediğini ifade eden mahalleli, acilen sorunun giderilmesini istedi.

 

“Kireçli su içmek zorunda bırakılıyoruz”

Mahallelerine su verilmemesinden dolayı kireçli kuyu suyunu içmek zorunda bırakıldıklarını belirten İlhan Akyürek adlı mahalle sakini, “Şu anda kaldığımız Çamlıtepe Mahallesinin yüzde 90 kesiminde günde bazen bir saat dahi belediyenin suyu gelmiyor. Gidip bunu dile getirdiğimiz zaman ‘şebekelerimiz yetersiz’ diyorlar. Onlara bir dilekçe verdik ve bugüne kadar dilekçeye ne bir muhatap bulduk, ne de bir cevap aldık. Mecbur olarak kirli ve kireçli kuyu suyu içmek zorunda kalıyoruz. Kuyu suyumuzun tahlilini yaptık ve içilemez raporu olmasına rağmen içmek zorunda bırakılıyoruz. Kendimiz, kendi imkânlarımızla kazdığımız kuyu suyunu içiyoruz. Kuyu suyu içmemize rağmen o su bize normal su fiyatının üç katına mal oluyor. Örneğin, 10 TL vermemiz gerekirken, 30 TL veriyoruz. Buna acilen belediyenin her ne şekilde olursa olsun halletmesi lazım. Madem burası mahalledir ve burada insanlar yaşıyor, buna bir çözüm bulmasını ve bize su vermesini istiyoruz.” dedi.

 

“Taşındığımızdan beri su problemi yaşıyoruz”

Mahalleye taşındıkları günden bu yana şebeke suyunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen bir başka mahalleli Hayrettin Dursun ise , “Bu mahalleye taşınalı yaklaşık bir buçuk sene oldu. Geldiğimizden beri özellikle su problemi yaşıyoruz. Mahallenin şebeke suyu günde bir saat geliyor. Şebeke suyu depomuzu dahi doldurmuyor. Sadece bir saat şebeke suyunu kullanabiliyoruz, geri kalanı ise kuyu suyunu kullanmak zorunda bırakılıyoruz. Kuyu suyumuz dahi saatten geçiyor. Yetkililerden acilen su sorunumuzun çözmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

 

Belediye: ‘Mahalle büyük olduğu için bizim su verme gibi imkânımız yok’

Belediyenin kendilerine su vermediği takdirde gelip su saatini sökmesini isteyen Şevket Erdoğan ise, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “İlk olarak buraya taşındığımızda su sorunu yoktu. Ama uzun zamandır doğru dürüst suyumuz akmıyor. Suyun akmamasının sebebini sormak için belediyeye başvurduk. Belediye bize, ‘Orası daha önce köydü ve su köye göre, depoya göre veriliyordu. Fakat şu anda mahalle fazla büyük olduğu için bizim su verme gibi imkânımız yok.’ dedi. Onlara söylemek istediğimiz şudur; su veremiyorlarsa en azından gelip su saatlerini söksünler. Biz kuyudan su alıyoruz, depoya veriyoruz. Depodan da su saatleri kanalıyla evlerimize suyu veriyoruz. Ayrıca üstüne de her ay 40-50 TL su parası vermek zorunda kalıyoruz. Üç günde bazen de 4 günde bir yarım saat bilemedin bir saat suyumuz geliyor. Açtığımız kirli kuyu suyunu içmek zorunda bırakılıyoruz ve üstüne de para ödüyoruz. Belediyenin mahalleye sahip çıkmasını istiyoruz.”

 

Yaşanan su kesintisi iddiası ile ilgili görüşünü aldığımı BASKİ yetkilisi Mazlum Talaş, Çamlıtepe Mahallesi’ne gece saat 23.00 ile sabah 06.00-08.00 saatlerinde kesintisiz 12 saat su verildiğini ileri sürdü.

 

Mahallenin her geçen gün büyüdüğünü ve bu yüzden ara ara su sıkıntısının yaşandığını söyleyen Talaş, mahalledeki su deposunun taşmasından dolayı gece saatlerinde su verildiğini belirtti. Su az alan vatandaşların binadaki depolarının küçük olmasından kaynaklandığını ifade eden Talaş, su alamayan vatandaşlarında depolarının olmamasından dolayı olduğunu kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.