Su ürünleri av yasağı dönemi başladı

Su ürünleri av yasağı dönemi başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından av yasağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından; su ürünleri av yasağı dönemi, yasa dışı avcılık faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammed Kasım Aydın,  Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesinde görev yapan teknik personel ile Diyarbakır Büyükşehir ve merkez İlçe Belediyesinde görevli personel katıldı.

Katılımcılara, ‘Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen  Tebliğlere’ göre; iç sularda sazan, kadife, şiraz ve yayın balıklarının avlanmaları 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında yasak olduğuna dair bilgiler verildi.

Av yasağından önce avlanılan ve stok tespiti yaptırılan iç su balıklarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içinde satışı, nakli, pazarlanması ve işlenmesinin zorunlu olduğuna değinildi.

Gerçekleştirilen toplantıda, büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile müdürlükleri  teknik personeli tarafından koordineli olarak, pazar ve perakende satış yerlerine yapılacak denetimlerin;  su ürünlerinin sürdürülebilirliğini ve türlerin devamlılığını sağlamak açısından büyük önem arz ettiği vurgulandı. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.