Tarihi taş köprü onarılmayı bekliyor

Tarihi taş köprü onarılmayı bekliyor

Van'da Değirmenköy ile Köşebaşı köylerinin ulaşımını sağlamak için yapılan ve gün geçtikçe yıkılmaya yüz tutan tarihi taş köprü onarılmayı bekliyor.

Değirmen Köy ile Köşebaşı köyleri sınırlarını birbirine bağlayan ve 1800’lü yıllarda yapılan tarihi köprü yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Tarihi köprü tekrar onarım için ilgi bekliyor.

Değirmen Köy ile Köşebaşı köyü halkı bu tarihi köprünün biran önce onarılmasını bekliyor.

Şimdiki görünümünün tarihe bir saygısızlık olduğunu söyleyen köylüler, köprünün biran önce yetkililer tarafından onarılması gerektiğini söylediler.

2011 yılında Van’da meydana gelen depremler sonrası birçok tarihi yapı hasar görürken 1800’lü yıllarda yapılan ve Değirmen köy ile Köşebaşı köyleri sınırlarını birbirine bağlayan tarihi köprü de bundan nasibini aldı.

Değirmen köy ile Köşebaşı köyleri sınırları arasında bulunan tarihi köprü onarılmayı beklerken, gün geçtikçe yıkılmaya yüz tutan köprü, meydana gelen sel felaketlerinde de büyük hasar görüyor.

Sel baskınının en yoğun yaşandığı noktada yer alan köprü gün geçtikçe yıkılmaya devam ediyor. Van’da depremden sonra birçok tarihi yapıda restorasyon çalışması yapılırken, Değirmen köy ile Köşebaşı köyleri sınırları arasında bulunan tarihi köprüde onarılmayı bekliyor.

1800’lü yıllarda yapılan bu tarihi köprünün yok olmasını istemeyen köylüler, Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün biran önce bu işe atılıp, köprünün onarımını yapmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.