Tarsus’ta hemzemin geçitte akıl almaz kaza: 1’i ağır 5 yaralı

Tarsus’ta hemzemin geçitte akıl almaz kaza: 1’i ağır 5 yaralı

Mersin’in Tarsus ilçesinde hemzemin geçit üzerinde meydana gelen ve tren ile 3 aracın karıştığı akıllara durgunluk veren kazada 1’i ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre,  80 LE 725 plakalı sebze yüklü kamyon, Gazipaşa Bulvarı  üzerindeki Gazipaşa hemzemin geçidinden geçtiği sırada, hızlı tren projesi için rayların kenarına dikilen beton direklerin arasına çekilen ve sarkık şekilde durduğu iddia edilen sarmal tellere takılıp, hemzemin geçitteki  telleri de kopararak ilerlerken,  vatandaşların uyarısı ile yaklaşık 30 metre sonra durdu.

Kamyonun kasasına takılarak kopan teller, raylarla paralel olan Şehitler caddesinden geçen 33 NVN 50  plakalı pikabın kasasına takıldı. Durumu fark eden pikap sürücüsü Şeref Özcan, kullandığı aracını durdurdu.

Kopan tellerin bir kısmı raylara dikey olarak düşerken, raylardaki teller bu kez  Tarsus’tan Mersin’e gitmekte olan 6217 sefer sayılı yolcu trenine takıldı. Tren  pikaba takılan sarmal tellerle beraber pikabı 100 metre sürükleyerek, tellerin bağlı bulunduğu beton direği de raylara devirdi.

Tren’in sürüklediği pikap, Gazipaşa bulvarından Hal caddesi yönüne gitmekte olan Mehmet Altuntaş yönetimindeki 01 EZ 898 plakalı otomobil ile, 33 PAN 73 plakalı otomobile  çarptı. Tren kazanın meydana geldiği hemzemin geçidin yaklaşık 300 metre ilerisinde durabildi.

Kazada pikap  sürücüsü Şeref Özcan, kaza anında yolda yürüyen İlhan Gönültaş, Enes Burak Gönültaş, Zübeyde Gönültaş ve Aziz Çiftçi çeşitli yerlerinden yaralanarak, olay yerine sevk edilen Acil 112 ekipleri tarafından Tarsus’taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazanın ardından çevrede oturan vatandaşlar hemzemin geçitte aşırı kalabalık oluştururken polis ekipleri kaza yerinde ikinci bir kaza oluşmaması  için önlem aldı.

Kazayı haber alarak olay yerine gelen Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik kaza yerinde görevlilerden bilgi aldılar.

Kaza yapan trende yolculuk yapan vatandaşlar, trenin durmasıyla birlikte inerek, yollarına başka ulaşım araçlarıyla devam ettiler.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.