Tarsus'un ilk Taziye Evi hizmete açıldı-foto

Tarsus'un ilk Taziye Evi hizmete açıldı-foto

Tarsus Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve bölgenin ilk taziye evi olan Tarsus Belediyesi Ahmet Yıldırım Taziye Evi törenle hizmete açıldı.

Fevzi Çakmak Mahallesinde hayırsever işadamı Mehmet Yıldırım tarafından yaptırılan Tarsus Belediyesi Ahmet Yıldırım Taziye Evi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Tarsus’ta eksikliği bulunan taziye evlerinin ilkini hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, hayırseverlerin verdiği destekler için de teşekkür etti.

Başkan Can, “Dinimiz, hayatın en büyük hakikati olan ölümle karşılaşmış ailelere karşı yükümlülüklerimiz olduğunu belirtmiştir. Samimiyet ve paylaşım üzerine kurulan taziye evlerimiz bölgemizde örnek bir uygulamadır. Bizlerin hangi dinden, hangi ırktan, hangi milletten, hangi memleketten olduğu önemli değil, belediye olarak hemşerilerimizin Tarsus’ta yaşaması bizler için yeterlidir.” dedi.

Daha sonra söz alan Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, belediye ve hayırsever işadamına teşekkür etti.

Belediyenin öncülüğünde yapılan taziye evininin ilkini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve ikinci taziye evinin de temelini attıklarını belirten Kaymakam Göç, yapılacak bu hayır kurumlarının hayırsever vatandaşların fedakârlığı ile yapıldığına dikkat çekti.

Kaymakam Göç, bu tür mekanların açılmasına vesile olanlara da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Can, hayırsever işadamı Mehmet Yıldırım’a teşekkür plaketi sunarken, açılışta 2 bin kişiye yemek dağıtıldı.

Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından Müftü Hayri Erenay’ın yaptığı dua ile taziye evi hizmete açıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.