TESSEP’in Batman'da düzenlediği kitap okuma etkinliğine yoğun ilgi

TESSEP’in Batman'da düzenlediği kitap okuma etkinliğine yoğun ilgi

​TESSEP Batman İl Temsilciliğinin düzenlediği "kitap okuma" etkinliğine Batmanlı bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Temsilciliği tarafından bayanlara yönelik "Okumak özgürlüğe uçmaktır " temalı geniş katılımlı kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen kitap okuma etkinliğine gelenlere gül suyu ikram edilip, kitabı olmayanlara ise TESSEP yetkilileri tarafından kitap hediye edildi.

Kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak için TESSEP tarafından ilde ilk defa geniş kapsamlı bir kitap okuma etkinliği gerçekleştirilirken, okuma etkinliğine katılan bayanlar aynı anda kitap okudu. Etkinliğe küçük kız çocukların da katıldığı görüldü.

Düzenledikleri kitap okuma etkinliğiyle ilgili açıklama yapan TESSEP Batman İl Temsilcisi Sadiye Çoban, kitap okumanın azaldığı günümüzde okumaya dikkat çekmek istediklerini bunun için böylesi bir etkinlik tertiplediklerini söyledi.

"Kitap okuma eksikliğine dikkat çekmek istedik"

Çoban, "Bu etkinliğimiz Batman Tesettür Seferberliği Platformunun düzenlediği bir kitap okuma etkinliğidir. Bu etkinlik ile kitap okuma eksikliğine dikkat çekmek istedik. Okuma yönünden çok eksiğimiz var ve gençlerimizin neredeyse tamamı sosyal medyaya yönelmiş. Okuma oranımız dünya sıralamasında da çok düşük. Kişi başına haftada 5 saat kitap okunmalı fakat televizyon ve sosyal medya söz konusu olunca bir sürü vakti oraya harcıyoruz. Bu etkinlik ile buna dikkat çekmek istedik. Bu şekilde hem gençlerimiz kitap okurlar hem de birbirleri ile kaynaşırlar. Kitap okuyan insanların ufku daha geniş olur, daha açılımlı olurlar. Olaylara bakış açıları daha farklı olur. Kitap okuyanların kelime dağarcığı çok yüksek olur. Kendilerini istedikleri şekilde ifade edebilirler. Onun için gençlerimizi buna yönlendirmek istedik." ifadelerini kullandı.

"İslam medeniyetinin okumaya çok değer verdiğini biliyoruz"

Kitap okuma etkinliğine iştirak eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz yaptığı açıklamada, böylesi etkinliklere halkın ihtiyacının olduğunu vurguladı.

Durmaz, "Kitap okuma ile ilgili böyle bir etkinliğin yapılmış olması önem arz ediyor. Gelişen toplumlara baktığımızda okumanın önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Bizler de okuyan bir topluluk olarak, İslam medeniyetinin okumaya çok değer verdiğini biliyoruz. O manada Peygamber Efendimize (sav) gelen ilk ayette de 'oku' emri vardır. O yüzden insanlarda hayatlarını doğru bir şekilde idame ettirmek istiyorlarsa, okumaya ehemmiyet vermeleri gerekiyor. Bu noktada yapılan bu tarz etkinlikler toplumun gelişimi açısından, toplumun sıkıntıları çözebilmesi açısından önem arz ediyor." diye konuştu.

"Bu çalışmaların daimi ve düzenli olmasını istiyoruz"

Etkinliğe katılan Fadime Ortaç, duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Bu çalışmaların daimi ve düzenli olmasını istiyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın bu tür etkinliklere çok ihtiyacı var. Özellikle Türkiye’de okuma alışkanlığı çok azdır. Bu tür etkinlikle ile en azından okuma alışkanlığını arttırmış oluruz."

Kitap okuma etkinliğine katılan Elif Başak Demir, "Bu programı hazırlayanlara çok teşekkür ediyoruz. Kitap okumayı bilmeyenler, bize bakıp mutlu olup, kitap okumak istiyorlar. Kitap okumayı öneriyorum, kitap okumak güzel bir şeydir. Kitap okuyanların zihni, aklı, düşünceleri iyi oluyor." şeklinde konuştu.  (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)






















 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler