Tüketici güven endeksi kasımda azaldı

Tüketici güven endeksi kasımda azaldı

Tüketici güven endeksi, kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,2 azalarak 65,2 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksinin, kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,2 azaldığı, ekimde 67,3 olan endeksin, kasımda 65,2 olduğu bildirildi.

TÜİK açıklamasında, hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,8 azalarak 84,6 olduğu, bu azalışın gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha kötü olacağını bekleyenlerin artmasından kaynaklandığı ifade edildi.

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi ekimde 90,4 iken, kasımda yüzde 3,7 azalarak 87,1’e düştüğü ifade edilirken, bu azalışın gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha kötü olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin bir önceki aya göre artmasından kaynaklandığı belirtildi.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi ekimde 70,88 iken, kasımda yüzde 0,1 artarak 70,95 olduğu belirtilirken, bu artışın gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin artmasından kaynaklandığı ifade edildi.

Tasarruf etme ihtimali endeksinin yüzde 14,4 azaldığı kaydedilen açıklamada, ekimde 21 olan endeksin kasımda 18’e düştüğü, bu düşüşün gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali olmadığını düşünen tüketicilerin bir önceki aya göre artmasından kaynaklandığı belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.