Ülke genelinde Vakıf baniler için Mevlid-i Şerif okutuldu video foto

Ülke genelinde Vakıf baniler için Mevlid-i Şerif okutuldu video foto

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde Vakıf Baniler için camilerde düzenlenen program kapsamında Batman'da ikindi namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutuldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde  Vakıf Baniler için camilerde düzenlenen program kapsamında  Batman Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutuldu.

Mevlit programına, Batman Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, İl Müftülüğü mevlithanları ve cami cemaati katıldı.

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından   düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı. 

Daha sonra Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlitler okundu.  Mevlidin ardından Gercüş ilçe Vaizi İbrahim Halil Yakut tarafından katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdi.

Mevlit programı Görevliler tarafından dağıtılan ikramların ardından, Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran’ın yaptıkları dualar ile sona erdi. 

Programın ardından Mevlit hakkında bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran   "Okunan  Mevlid-i Şerif Vakıflar Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ile Müftülüğümüzün işbirliği iile   yapılan bir programdır. Malumunuzdur İslam dini aynı zamanda bir vakıf dinidir. Vakıflar müessesesi bizim için çok önemlidir. İçerisinde bulunduğumuz cami de dahil olmak üzere camilerimiz, yurtlarımız, okullarımız, medreselerimiz ve taziye evlerimiz hem Müslümanlık hem de insanlık için müşterek kullanılan,   Müslümanların vakfettiği yerlerdir. Biz de bu vakıfları bizlere bırakan geçmişlerimizi yâd etmek, onların ruhuna ithafen böyle bir mevlit okuduk. Cenab-ı Allah tüm geçmişlerimize, başta bu eserleri bırakanlara rahmet eylesin. İnşallah bizlere de böyle güzel eserleri irat mayı ve korumayı nasip etsin." diye konuştu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.