Umut-Der: Yılın 12 ayı yardımlarımız aralıksız sürecek

Umut-Der: Yılın 12 ayı yardımlarımız aralıksız sürecek

Adana’da ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunan Umut-Der Gıda Bankası, Ramazan ayının ardından bu ay da yüzlerce aileye gıda yardımı ulaştırmak için kolları sıvadı.

Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine toplam 27 bin TL tutarında yardım ulaştıran Adana Umut-Der Gıda Bankası, Ağustos ayında da yüzlerce aileye gıda paketi dağıtmaya başladı.

Umut Kervanı Platformu üyesi Adana Umut-Der Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, kendilerinin yılın 12 ayı boyunca faal bir dernek olduklarını belirtti.

Ramazan ayında 27 bin TL tutarında yardım dağıtıldı

Adana Umut-Der’in Ramazan ayında zenginlerle yüzlerce fakir aile arasında yarım köprüsü vazifesini gördüğünü ifade eden Dizlek, “Dernek olarak Ramazan ayında 287 aileye 5 bin 708 TL değerinde gıda, 100 aile ile birlikte 150 kişilik öğrenci yurduna 10 bin TL değerinde kırmızı et, 20 aile ve 100 yetime 8 bin 765 TL değerinde giyim ve 10 aileye 2 bin 600 TL’lik nakdi yardımda bulunduk. Bu yardımların toplam tutarı ise 27 bin TL oldu.” diyerek geçen ay ki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ağustos ayındaki yardım çalışmaları hakkında da bilgi veren Dizlek, “Bu aybaşından itibaren ihtiyaç sahibi fakir ve yetim ailelerin gıda yardımlarımızı dağıtmaya başladık. Daha önceden tespit ettiğimiz birinci derecede ihtiyaç sahibi 200 aile tek tek ulaşarak evlerinde gıdalarını teslim ediyoruz.” dedi.

“Çoluk-çocuk aç yatan yüzlerce aile var”

Adana’da binlerce ihtiyaç sahibi fakir ve yetim aile varken derneklerinin hepsine yardımda bulunacak imkâna sahip olmadığını dile getiren Dizlek, son olarak şunları söyledi: “Evinde lokması olmayan, çoluk-çocuk aç yatan yüzlerce hatta binlerce aileyi biliyoruz. Biz elimizden geldiği kadarıyla bu ailelere yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Ancak derneğimiz, bize verilen destekler ölçüsünde yardım edebilmekte. Bu sebeple hayırsever halkımızdan derneğimize katkıda bulunmalarını istiyoruz. Allah verilen hiçbir malı eksilmez aksine yerine daha fazla verecektir. Bu duygularla bizden yardımlarını esirgemeyen hayırseverler ile gece gündüz demeden faaliyetlerimize destek sağlayan üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz.” (Ayhan Kaya-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.