Üniversitelilerden medyanın ahlaksızlığına tepki

Üniversitelilerden medyanın ahlaksızlığına tepki

Kocaeli Üniversitesi Mescit Birliği son zamanlarda medyanın artan ahlaksız yayınına yönelik tepki amacıyla bu gün Cuma namazı çıkışı, kampüs Umuttepe camiin de bir basın açıklaması yaptı.

Medyanın, günümüzün en tehlikeli silahlarından biri olduğunu söyleyen ve buna tepki olarak basın açıklaması yaptıklarını belirten Kocaeli Üniversitesi Mescit Birliği son zamanlarda medyanın artan ahlaksız yayınına yönelik tepki gösterdi.

Cuma namazı çıkışı, kampüs Umuttepe camiin de bir basın açıklaması yapan Kocaeli Üniversitesi Mescit Birliği, Müslümanlar için en önemli unsurun edep ve ahlak olduğunu belirterek, hemen her gün, vahşi cinayetlerle sarsılan toplumda artan şiddet eğiliminin temelindeki sebebin ahlaksızlığın normalleştirilmesi olduğu ifade edildi.

En çok izlenen TV programlarına göz gezdirildiğinde ahlak dışı görüntülerin, çapraz ilişkilerin, yalanın, anne babaya itaatsizliğin, öğrencilerin okula karşı gelmesinin temalarının işlendiği program ve dizilerin ön plana çıkarıldığı belirtilen açıklamada, bunun gibi daha birçok örneğin insanlara gösterildiği ve insanların bu gibi işlevlere yönlendirildiğine dikkat çekildi.

Televizyon dizilerinde sık sık gösterilen tecavüz, hırsızlık, şiddet gibi olayların normalleştirilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, “yayın kurumlarının normalleştirdikleri bu olaylar gerçek hayatta yaşandığında ise bu olayları kınamak ikiyüzlülüğün kanıtıdır. Bunu geçtiğimiz aylarda yaşanan Özge Can Aslan cinayetinde ve daha nice olaylarda gördük. Kadınların; kapitalizmin çıkarları doğrultusunda birer reklam ürünü haline getirilmesinden rahatsızız.” ifadeleri kullanıldı.

Büsbütün kaybedenlerden oluruz

Bedir’de, Hendek’te, Malazgirt’te ve Çanakkale’de İslam ümmetinin top ve tüfekle yenemeyen düşmanın bu gün o Müslümanların evlerimize kadar girdiğini ve medya araçları ile evlerini işgal ettiği belirtilen açıklamada, “Eğer bizler gerekli tedbirleri alamazsak şüphesiz Rabbimizin, “Büsbütün Kaybedenlerde oldular”  diye nitelendirdiklerinden olacağız. Bizler, ahlakımızı bozan her türlü olaydan rahatsız olmaz ve evimize giren TV programlarına, Bilgisayarımızda ki internete ve sokağa çıktığımızda karşımıza çıkan reklam panolarının ahlaksızlığına tepki göstermez ve onları uygun hale getirmezsek asıl kaybeden bizler olacağız.” denildi.

Ölen ruhlar ölen bedenlerden daha mühim

Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Mısır’da, Çeçenya’da, Afganistan’da, Doğu Tükistan’da ve Müslümanların yaşadığı diğer coğrafyalarda insanların silahlarla, bombalarla katledildiği ifade edilen açıklamada, “ Bizim ülkemizde ise çocuklarımızın sağlığı yerindeyken, ruhları her gün televizyonun karşısında ölüyor. Bir tarafta bedenleri paramparça olan cenneti kazanmış kardeşlerimiz varken, diğer tarafta ise ruhları paramparça olan ve cehenneme yaklaşan evlatlarımız.” ibareleri kullanıldı.

Medyanın ıslah edilmesi için çalışacağız

Tüm vicdan sahibi insanlara seslendiklerini ve onları ahlaka zarar veren programlara karşı rahatsız olmaya davet eden açıklamada, “Son olarak Kocaeli Üniversitesi Mescit Birliği Öğrencileri olarak Medya’nın ıslahlaştırılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.