"Üretim Reform Paketi ekonomiyi rahatlatacaktır"

"Üretim Reform Paketi ekonomiyi rahatlatacaktır"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 'Üretim Reform Paketi'nin sanayicinin üzerindeki ağır mali yükleri azaltacağını ve yeni yatırımların önünü açacağını belirtti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan "Üretim Reform Paketi" ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, paketin ekonomiyi rahatlatacağını vurguladı.

Burkay, referandumun ardından güçlenen siyasi istikrarla birlikte Türkiye'nin yeniden ekonomik reformlara odaklandığını söyledi.

Paketin Meclis'ten geçmesini heyecanla beklediklerini vurgulayan Burkay, her reform ve teşvik hamlesinin iş dünyasına büyük motivasyon sağladığını kaydetti.

"Paket ekonomiyi rahatlatacak ve büyümeyi hızlandıracaktır"

Üretim destek paketinin sanayicinin maliyetlerini düşüreceğini ve yatırımları teşvik edeceğini söyleyen Burkay, "77 maddelik paketi sanayici iş dünyası merakla bekliyor. Paket ekonomiyi rahatlatacak ve büyümeyi hızlandıracaktır. Emlak vergisi ve elektrik tüketimlerinde yüzde 2'lik TRT payının kalkması, şehir içinde kalan sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması, OSB'lerin demiryolları ile çalışacak olması ve yerli üretime yönelik destekler gibi birçok olumlu düzenleme, firmalarımızın büyüme yolculuğuna önemli katkılar sağlayacak." dedi.

Yeni yatırımları teşvik edecek paketin ekonomiye güç katacağını ifade eden İbrahim Burkay, "Ülkemizin üretim üssü olan kentimiz, bu paketten en çok faydalanacak şehirlerin başında olacaktır. Ekonomik göstergelere ivme kazandıran teşvik ve destek paketlerinin devam etmesiyle birlikte ülkemizin büyümesini kalıcı ve daha hızlı hale getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.