Üzüm bağıma çocuk şefkatiyle yaklaşıyorum

Üzüm bağıma çocuk şefkatiyle yaklaşıyorum

Gaziantep'te üzüm yetiştiriciliği yapan 76 yaşındaki İbrahim Halil Nohut, üzüm bağına bir çocuk şefkatiyle yaklaştığını söyledi.

Gaziantep’te ilerlemiş yaşına rağmen hayata sımsıkı sarılan 76 yaşındaki İbrahim Halil Nohut, 25 yıldır kendisine ait üzüm bağının budamasından, bakımına ve hasat dönemine kadar hiç yorulmadan çalıştığını söyledi.

1940 yılında Gaziantep’in Bilek Mahallesinde (köyü) dünyaya gelen İbrahim Halil Nohut, yaşama azmi ve yılın her mevsiminde üzüm bağında çalışma gayretiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Ziraatçılık ile uğraşmayı çok sevdiğini söyleyen Nohut, “Yıllardır ziraatçılık yapıyorum. Çocuğun gibi baktığın bağın içinde gezme ve hasadını toplama çok lezzetli oluyor. Bundan daha zevkli bir iş yoktur. Eşin ve dostunla gelip üzümünü topluyorsun ve üzümünü kesip dostlarına ikram ediyorsun. Ben çalışmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Topladıkları üzümleri şifa kaynağı olan bastık, muska, sucuk ve pekmez yaptıklarını belirten Nohut, elde etikleri şire ürünleri ile geçimlerini sağladıklarını belirtti.

Çalışmanın kendisini yormadığını aksine çalıştığı zaman daha bir canlandığını ifade eden Nohut, “Ben her gün ve her mevsim bağların içinde çalışıyorum. Bütün malım bağdır. Üzüm hasadı bir ay gibi sürüyor. Cenabı Allah’ta bu emeğimizin karşılığını veriyor. Rabbime şükürler olsun idare ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Çalışmanın azim işi olduğunu söyleyen Nohut, çalışmanın yaşının olmadığını belirterek, "Şimdiki gençler, maalesef hep hazırı arıyorlar. Televizyon ve telefona bakmaktan dolayı hiç çalışmayı sevmiyorlar. Ben bu yaşıma rağmen sürekli bağda çalışıyorum. İlaç zamanı ilaç atıyorum. Ağaçlarını dibini kazıyorum. Traktör ile tarlayı sürüyoruz. Budama zamanı budamasını yapıyorum. Emek olmalı ki, karşılığı olmalı. Emek vermezsen bunların hiç biri olmaz. 25 senedir ben bu bağlara bir çocuğa bakar gibi baktım." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.