Vali Arslan, Hasankeyf'te İncelemelerde Bulundu

Vali Arslan, Hasankeyf'te İncelemelerde Bulundu

Batman Valisi Yılmaz Arslan, Hasankeyf ilçesini ziyaret ederek, Yeni Hasankeyf yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

BATMAN-Batman Valisi Yılmaz Arslan, İlçe ziyaretleri kapsamında, Türkiye'nin ve dünyanın kültür hazinesi durumundaki tarihi ve turistik ilçesi Hasankeyf'i ziyaret etti.

 

Vali Arslan, Hasankeyf'te başta kaymakamlık ve bazı kamu kurumlarını ziyaret ederken, tarihi Hasankeyf Çarşısı, El Rızk Camii, Hasankeyf Kalesi, ve Yeni Hasankeyf yerleşkesini gezerek yetkililer eşliğinde buralarda incelemelerde bulundu.

 

Vali Arslan, Hasankeyf'i ziyaretlerinde hükümet konağı girişinde Kaymakam Ceyhun Dilşad Taşkın, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, kamu kurum yöneticileri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir heyet tarafından karşılandı. Vali Arslan, Kaymakamlıkta ilçe hakkında brifing alarak, tarihi ilçenin turizm potansiyelini daha çok artırmak için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

 

Vali Arslan, brifing sırasında Hasankeyf'in yeni alana taşınması konusuna değinerek hak sahipliği çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını ve bu konuda vatandaşlara her şeyin açık ve net olarak ifade edilmesini istedi. Vatandaşların bu süreçte hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Vali Arslan, sürecin hukuk kuralları çerçevesinde cereyan ettiğini ifade etti. Hasankeyf'in, TOKİ tarafından yapılan yeni yerleşkeye taşınabilmesi için "hak sahipliği" ve "vatandaşların yeni yerleşim yerine taşınması" sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Vali Arslan, Kaymakamlık, Belediye ve DSİ 16. Bölge Müdürlüğü'nün gerekli koordinasyonu sağlayarak bir önce çalışma başlatmasını istedi.

 

Turist ziyaretine kapalı olan Kale hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vali Arslan, Kaymakamlık, Belediye, İl Kültür Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü'nün konu ile ilgili olarak teknik bir çalışma yapmasını ve proje hazırlamasını isteyerek, bilimsel ve teknik olarak Kale'nin ziyarete açılabileceğinin ortaya çıkması durumda gerekli her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.

 

Kamu Yatırımları ve Yeni Hasankeyf Yerleşkesi İncelendi
Vali Arslan, Hasankeyf Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Hasankeyf Kalesi, Hasankeyf Çarşısı'ndaki Esnaflar, tarihi El Rızk Camii, Hasankeyf Tekstil Fabrikası, Yeni Hasankeyf Yerleşkesi'ni ziyaret ederek inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Başta Hükümet Konağı, Belediye ve Cami inşaatlarını inceleyen Vali Arslan, yetkililerden ve yüklenici firma personelinden bilgi alarak, yeni Hasankeyf'in çok güzel bir ilçe olacağını ve bir an önce hak sahiplerinin belirlenip taşınma süreci için alt yapının tamamlanmasını istedi.

 

Yeni Hasankeyf'in bazı sorunlarının olmasının normal olduğunu ve bunları çözmek için ne gerekiyorsa yapılacağını belirten Vali Arslan, Yeni Hasankeyf'in idari olarak Batman'dan ayrılıp Hasankeyf ilçe sınırlarına alınması, hak sahiplerinin belirlenmesi ve kamu binalarının yeni yerlerine taşınmasının gerektiğini belirtti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.