Vali Bilmez Çatak ilçesini ziyaret etti

Vali Bilmez Çatak ilçesini ziyaret etti

Vali Mehmet Emin Bilmez, Çatak ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Kaymakam Hamza Türkmen’den ilçenin genel durumu ile ilgili bilgi alan Vali Bilmez, muhtarlarla bir araya geldi.

Sabah saatlerinde Çatak’a giden Vali Bilmez’i, hükümet konağı önünde Kaymakam Hamza Türkmen, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri karşıladı.

Buradan kaymakamlık toplantı salonuna geçen Vali Bilmez’e, ilçenin sağlık, eğitim, güvenlik gibi genel konularında Kaymakam Hamza Türkmen tarafından slaytlar eşliğinde sunum yapıldı. Sunumun ardından Vali Bilmez’e Kaymakam Türkmen tarafından hediye verildi.

Vali Bilmez, daha sonra aynı bina içerisinde bulunan Adliyeyi ziyaret ederek Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çağatay Aydın’dan adli durum ile ilgili bilgi aldı.

Vali Bilmez’in sonraki durağı İlçe Jandarma Komutanlığı oldu. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Karakoç tarafından karşılanan Vali Bilmez, karşılama mangasını selamlayarak, günün anısına askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret defterini imzalayan Vali Bilmez, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Karakoç’tan ilçenin asayiş durumu ile ilgili bilgilendirildi. Jandarma ziyareti sonrası Vali Bilmez, ilçede görevli muhtarlarla bir araya geldi. Burada birlik ve beraberlik mesajı veren Vali Bilmez, muhtarların halktan, milletten, devletten hizmetten yana olması gerektiğine dikkat çekti.

Muhtarların devletten, vatandaş adına her türlü hizmeti istemeye hakkı olduğunu ifade eden  Vali Bilmez, buraya hizmet etmeye geldiklerini ve özellikle terör örgütleri ile ilgili muhtarlara uyarılarda bulundu. Terörün bölgeye verdiği zararı da anlatan Vali Bilmez, "Bu memleket bizim. Sahip çıkalım. Hiçbir muhtarın, devlet memurunun, terör örgütleriyle iltisaklı olmasını istemiyoruz. Buna fırsat vermeyeceğiz. Burada devletimize sahip çıkalım. Bayrağımız Türkiye’de yaşayan 81 milyonun bayrağıdır. Herkes bu bayrak üzerinde eşit hakka sahiptir. Biz bu devletle gurur duyacağız. Yeryüzünde kavga ve şiddetle hiçbir şey çözülmüyor. Biz terörle mücadele ediyoruz. Şiddet ve silah içermeyen her türlü düşünceye saygılıyız. Çatak kadim bir ilçe, siz de bu toprakların kadim insanlarısınız. Bu inançla devletinize, memleketinize, bayrağınıza, kültürünüze, örfünüze, milletinize sahip çıkacaksınız." dedi.

Vali Bilmez, konuşmasının ardından muhtarlara söz vererek, isteklerini ve sorunlarını dinleyerek tek tek not aldı. Muhtarlar toplantısı sonrası Vali Bilmez, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflarla hasbihal eden Vali Bilmez, hayırlı kazançlar diledi.

Vali Bilmez daha sonra, İlçe Emniyet Amirliği’ni ziyaret etti. Burada ziyaret defterini imzalayan Vali Bilmez, İlçe Emniyet Amiri Onur Selçuk’tan emniyet sorumluluk alanıyla ilgili bilgi aldı.

Vali Bilmez, Çatak ziyaretini Çatak Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Şantiye Şefliği ve ilçe otogarını inceleyerek tamamladı.

Çatak İlçesi ziyaretine Vali Bilmez’in yanısıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili daire başkanları da katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.