Vali Bilmez Yeşilköy ve Yeniköşk mahallelerini ziyaret etti

Vali Bilmez Yeşilköy ve Yeniköşk mahallelerini ziyaret etti

​Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Tuşba İlçesi sınırları içerisindeki Yeşilköy ve Yeniköşk mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelip hasbihal etti.

İlk olarak Van-Erciş karayolu üzerindeki Yeşilköy Mahallesine giden Vali Bilmez’i Muhtar Yusuf Özaral ve mahalleliler karşıladı.

Buradan mahallenin taziye evine geçen Vali Bilmez, mahallelilerle hasbihal ederek sıkıntılarını dinledi.

Vali Bilmez, Van’da, mahallede yaşanan sorunların el birliği ile çözülebileceğini belirterek vatandaşlardan birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini istedi.

Daha önce Van’da çalıştığını belirten Vali Bilmez, Van’ın sosyal anlamda çok değiştiğini ifade etti.

Van’da işsizliğin büyük bir sorun olduğunu ifade eden Vali Bilmez, bu sorunun çözümü için huzur ve güvenliğin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Bimez, "Bu bölgeye terör büyük zarar vermiştir. Bu bölgenin normalleşmesine engel olmuştur. Bu sorun çözülürse, burada işsizlik ve diğer sorunlar da çözülür. İş adamları gelir ve buraya yatırım yapar. İşsizlik çözülür ve gençler iş, aş sahibi olur. Gençlerimize sahip çıkmalıyız. Ülkemize, şehrimize mahallemize, köyümüze sahip çıkalım." dedi.

Vali Bilmez, daha sonra yine Van-Erciş karayolu üzerindeki Yeniköşk Mahallesi'ne geçti.

Burada Muhtar Ömer Aktaş ve mahalleliler tarafından karşılanan Vali Bilmez, taziye evinde mahallelilerle çay içip sohbet etti.

Burada da birlik ve beraberlik mesajı veren Vali Bilmez, sıkıntı ve sorunları dinledikten sonra mahalleden ayrıldı.

Vali Bilmez’e mahalle ziyaretlerinde Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Naci Akkaş, Tuşba İlçesi kamu kurum müdürleri de eşlik etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler