Van Gürpınar’da 3 PKK’li öldürüldü

Van Gürpınar’da 3 PKK’li öldürüldü

​Van’ın Gürpınar ilçesinde düzenlenen operasyonda 3 PKK’li öldürüldü.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada Gürpınar ilçesinin Feraşin yaylası bölgesinde operasyon düzenlendiği, tespit edilen 3 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığımızca yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda; Gürpınar ilçemiz Faraşin Yaylası bölgesinde, eylem hazırlığı içerisinde olan bölücü terör örgütü üyesi 3 terörist tespit edilmiştir. Tespit edilen teröristlere yönelik olarak 22 Eylül 2017 tarihinde başlatılan ‘Şehit Jandarma Er Yusuf Eser Operasyonu’ kapsamında, yakın hava desteği harekâtı gerçekleştirilmiş, icra edilen harekât neticesinde; biri kadın, ikisi erkek olmak üzere toplam 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir." denildi.

Operasyon bölgesinde yapılan aramalarda ise, PKK’liler tarafından kış üstlenmesinde kullanmak amacıyla hazırlanmış iki odalı sığınak içerisinde, çok miktarda yaşam malzemesi, 2 M-16 piyade tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, bir araç telsizi, çok sayıda el bombası ile patlamaya hazır çok miktarda el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildiği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.