Van UMKE’den hasta kurtarma çalışması

Van UMKE’den hasta kurtarma çalışması

Van İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ambulans, hasta almak için gittiği köy yolunda kara saplanınca harekete geçen UMKE ekipleri, yapılan çalışma sonrası hastayı hastaneye ulaştırdı.

Van İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinden (UMKE) alınan bilgiye göre; Değirmenözü köyünde 27 yaşında Nazdar Soysuna adlı hastanın 6’ıncı gebeliği olduğu ve sancılarının başladığı şeklinde 112 Komuta Kontrol Merkezine ihbar geldi.

Bunun üzerine hastanın hastaneye sevki için ambulans gönderilirken, yol kayganlığından dolayı ambulansın kara saplandığı ve çıkardıktan sonra da aracın yolda kaydığı şeklinde 112 Komuta Kontrol Merkezine bilgi verilip yardımcı ekip istendi.

Olay yerine hareket eden UMKE ekibinin, aracı kurtardıktan sonra ambulans yola devam edebilecek durumda olmadığı için hastaya ulaşmak için çalışma başlattığı belirtildi. Hastaya ulaşan ekip, hastanın genel durumunu inceledikten sonra Aydıncık köyü civarında hastayı başka bir ambulansla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesine ulaştırdı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.