Van Valiliği’nden ‘İŞİD Van’a girdi’ haberine yalanlama

Van Valiliği’nden ‘İŞİD Van’a girdi’ haberine yalanlama

Türkiye-İran sınırında yakalanan Afgan uyruklu 20 göçmenin İŞİD üyesi olarak lanse edildiği haberlere Van Valiliğinden yalanlama geldi.

Türkiye-İran sınırından bugün saat 02.00 sıralarında yakalanan Afgan uyruklu 20 göçmenin İŞİD üyesi olarak lanse edildiği haberlere Van Valiliğinden yalanlama geldi.

Yerel ve ulusal PKK medyasında yer alan haberle ilgili olarak Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yakalanan şahıslarla ilgili olarak verilen iddiaların gerçeği yansıtmadı ifade edildi.

Haber sitelerinde çıkan “IŞİD Van’a Girdi!”, ”Van’da 16 IŞİD Üyesi Yakalandı” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “16 rakamı, yasadışı göçmenlerin silahlı oldukları, yasadışı hudut ihlalinin köylülerin ihbarı ile tespit edildiği” şeklindeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu ve maksatlı olarak haber yapıldığı belirtildi.

Afgan uyruklu göçmenleri ‘İŞİD’ diye haber yaptılar

24 Temmuz 2015 Cuma günü saat 02.00 sıralarında termal kamerada alınan görüntü üzerine, İran İslam Cumhuriyeti topraklarından Türkiye Cumhuriyeti toprakları istikametine ilerleyen 20 şahsın tespit edildiği belirtilen Valilik açıklamasında; sınırdan geçmeye çalışan şahısların hudut birliklerince müdahale edilerek yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada devamla; “ Yasa dışı hudut ihlalinde bulunan 9’u erkek, 3’ü kadın ve 8’i çocuktan oluşan 20 kişilik grup Deniz Yüzgeç Hudut Karakoluna sevk edilmiştir. Şahısların üstünde ve çevrede yapılan aramada, yaşam malzemeleri haricinde herhangi bir silah, malzeme, araç ve gerece rastlanılmamıştır. Yapılan kimlik kontrolünde şahısların tamamının Afganistan uyruklu oldukları anlaşılmıştır. Yakalanan bu kişilerle ilgili gerekli işlemler yapılmış ve ilgili kurumlara teslim edilmişlerdir.” ifadeleri yer aldı. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.