Van YYÜ semt polikliniği hizmete açıldı

Van YYÜ semt polikliniği hizmete açıldı

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde bir süredir çalışmaları sürdürülen semt polikliniği, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde bir süredir çalışmaları sürdürülen semt polikliniği, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılan yeni semt polikliniğinde fizik tedavi merkezi ve radyoloji merkezi olmak üzere 24 poliklinik hizmet verecek.

Açılış töreninde konuşan Vali Murat Zorluoğlu, Türkiye'de son birkaç yılda sağlık alanında ciddi reformlar yapıldığını söyledi.

Zorluoğlu, "İlimiz sağlık hizmetleri bakımından önemli miktarda yatırım almış ve fiziki imkânlar, personel imkânları, araç-gereç imkânları ile sadece Van halkına değil, aynı zamanda çevre illerdeki hastalarımıza hatta civar ülkelerdeki insanlara bile hizmet edecek bir noktaya gelmiştir. Ülkemizde sağlık alanında bir dönüşüm gerçekleştirilmiştir. Bu dönüşümde ilimiz de nasibini almıştır, almaya da devam edecektir. İlimizde bir taraftan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde ve yine bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz ek hizmet binalarıyla hizmet veriyoruz. Sağlık Bakanımızın da şehir hastanesi olarak nitelendirdiği, fiziki imkânları ile göz kamaştıran eğitim araştırma hastanemiz, diğer tarafta ilçelerimizdeki hastanelerimiz, yapımı devam eden Erciş Devlet Hastanemiz, Çatak Devlet Hastanemiz ve Gürpınar Devlet Hastanemiz ki bunlar da inşallah yakın zamanda hizmete girecek. Bu tür imkânlarla hem Van halkımıza hem de civar illerdeki vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verme gayreti içerisindeyiz." dedi.

"İlimiz şehir hastanesine kavuşmuş olacak"

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni kompleksiyle "şehir hastanesi" olarak hizmetlerine devam edeceğini dile getiren Zorluoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki günlerde yapımı devam eden önemli çalışmalarımız var. Çaldıran, Başkale, Özalp, Gevaş, İpekyolu, Erciş, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerimizde TSM, ASM ve lojmanların inşaatları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde şehir hastanemizin bahçesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimin inşaatına başlıyoruz. Yine şehir hastanelerinin vazgeçilmezi olan Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi 450 yataklı olacak. Bunlar da çok yakın zamanda inşallah inşaatına başlanıp, süratle tamamlanacak. Bunlarım tamamlanması ile ilimiz tam anlamıyla şehir hastanesine kavuşmuş olacak."

Yeni semt polikliniğinin şehir merkezinde olmasıyla vatandaşın büyük bir ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Zorluoğlu, "Bu merkez esasında vatandaşlarımızın talepleri dikkate alınarak dizayn edildi. Gerçekten vatandaşlarımızın üniversite hastanemize ulaşması bazen sıkıntı olabiliyor ama bu merkezin şehir merkezinde olması nedeniyle hastanemizin de yükünü alacak, vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarını büyük ölçüde giderecektir. Rektörlüğümüzün yurtdışındaki temasları devam ediyor. Biz de valilik olarak, İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer kurumlarla birlikte inşallah bu manada en civar illerden gelen hastalarımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti vereceğiz. Yurtdışında her geçen gün daha fazla hastanın Van ilinde tedavi olmasını sağlayarak, Van ilimizin sağlık turizmi alanında bir atılım gerçekleştirmesini hep birlikte başaracağız." şeklinde konuştu.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal ise vatandaşların talepleri doğrultusunda kent merkezinde ek hizmet binası açtıklarını belirterek, yeni hizmet binası hakkında bilgi verdi.

Battal, "Yeni hizmet binamızda 24 polikliniğimiz, güzellik salonlarımız, fizik tedavi merkezimiz, radyoloji merkezimiz ve aynı zamanda burada doktorlarımızın hastalarla ilgili teşhisi neticesinde servis araçlarımız var." ifadelerini kullandı.

Sağlık turizmi konusunda başta Irak olmak üzere Türkiye dışındaki bağlantıları artıracaklarını belirten Battal, "Van'da yurtdışında yeterince hasta alamadık. Bu noktada iyi bağlantılarımız ve temaslarımız oldu. Biraz daha onu artırabilirsek Van'a çok ciddi bir şekilde hasta gelecektir. Dolayısıyla sağlık turizmine de gerek Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, gerek özel hastanelerimiz ve bizim YYÜ Hastanemiz olarak kapasitesi çok yüksek altyapımız var. Bizler bu altyapımızla sağlık turizminde hasta alacağımızı düşünüyoruz. Bu anlamda da hem bizim çalışanlarımız hem İl Sağlık Müdürlüğü ve genel sekreterliğimizin çalışanlarıyla iyi bir gayret gösterirsek Van'ımız tercih edilebilir sağlık turizmi merkezi haline gelecek." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler hizmete açılan semt polikliniğini gezdi. Heyet, bugünden itibaren hizmete açılan hastanede ilk tedavi olan kişiye geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

Semt polikliniğinin açılış törenine Vali Zorluoğlu, YYÜ Rektörü Battal, Kamu Hastaneleri Genel Sekteri Opr. Dr. Heybet Semur, İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve özel hastane yetkilileri katıldı.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.