Van’da doğalgaz kesintisi

Van’da doğalgaz kesintisi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden geçen doğalgaz boru hattındaki sabotaj nedeniyle Van’da doğalgaz kesintisi yaşanacağı belirtildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden geçen doğalgaz boru hattında sabotaj nedeniyle oluşan patlamada Van’a gelen hattın gaz akışı kesildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan özel bir doğalgaz şirketinin müdürü Salim Çekici, sabotaj nedeniyle kentte doğalgaz kesintisi yaşanacağını söyledi.

Çekici, “Sabotaj nedeniyle oluşan patlama sonucu yangın çıkmış ve BOTAŞ ekipleri, ilgili vanaları kapatarak Van’a gelen BOTAŞ’a ait çelik hattın gaz akışını kesmişlerdir. Lisans alanımızdaki abonelere kapatılan vana sonrası BOTAŞ hattındaki stok gaz ve mevcut şebekemizdeki stok gaz ile gaz arzı sürdürülmektedir. Abonelerimize gaz arzının daha uzun sürdürülebilmesi için lisans alanımızdaki 2 büyük tüketiciye bilgi verilerek, BOTAŞ tarafından hattın onarımı yapılana kadar gaz arzı durdurulmuştur.” dedi.

Sabotaj nedeniyle oluşan yangın devam ettiği için doğalgaz hattının tamiratına başlanmadığını ifade eden Çekici, “Sabotaj nedeniyle BOTAŞ tarafından Van’a gaz akışı durdurulduğu için 29 Ekim 2016 Cumartesi gününden itibaren Van ili lisans alanımızdaki abonelerimizin gaz arzında kesintiler yaşanabilecektir. Bu nedenle 29 Ekim’de gaz arzında kesintiler yaşandığında yakıcı cihazların kapalı konuma getirilerek yeniden gaz arzı sağlandığında kademeli olarak devreye alınması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.