Van'da eylemleri provoke ettiği iddia edilen polisler açığa alındı

Van'da eylemleri provoke ettiği iddia edilen polisler açığa alındı

Van Valiliği, Kobani eylemleri sırasında Van'da eylemleri provoke ettiği iddia edilen polislerin açığa alınarak olayla ilgili müfettiş talep ettiklerini açıkladı

Van 6-7 Ekim'de Kobani eylemleri sırasında çıkan olaylarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlerin içine sürüklediği öne sürülen 1'i komiser yardımcısı 2 polis, açığa alındı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, konuyla ilgili müfettiş talep ettiklerini, 10 Kasım'da ise 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Vali Doğan şöyle konuştu:"7 Ekim 2014'te ilimiz ve bölgemizde yayın biçimde şiddet eylemleri oldu. Bu eylemler sırasında arkadaşlarımız çalışma yapıyordu. Çalışmalar esnasında bir görüntü elimize geçti. Bu görüntüyü inceledik ve soruşturma başlattık. Bu görüntü içerisinde rol alan bir komiser yardımcısı ile bir polisi 10 Kasım tarihinde görevden uzaklaştırdık. Bizim soruşturmamız sürüyor. Ayrıca müfettiş istedik. Müfettişlerin raporuna göre de hareket edilecek."

NE OLMUŞTU?

Emniyet içinde bazı polislerin, HDP’nin tetiklediği 6-7 Ekim olaylarını fırsat bilerek çatışmaları kızıştırdığı kameralara yansımıştı. Van’da bir panzerin, iki aracı sürükleyerek yanan bir otomobile ittiği belirlenmiş, güvenlik güçlerinin sergilediği tutum “bile bile kundaklama” olarak kameralara yansıdı.

Star'ın haberine göre Van’da eylemcilere müdahele sırasında yanan bir aracın yanındaki iki aracı da alevlere doğru sürükleyerek yakmaya çalışan polisler tespit edildi.

Aynı olay çevrede bulunan vatandaşlar tarafından çekilen görüntülere de yansıdı. Vatandaşların çektiği görüntülerde “Bu polisler ne yapıyor. O iki aracı da yansın diye mi sürüklüyor” dediği duyuluyor.

Polisin eylemcilere müdahele etmek yerine yangına körükle gittiğini gösteren görüntüler sonrasında İçişleri Bakanlığı inceleme başlattı. Edinilen bilgiye göre, panzere talimat veren amirin, "Emniyetteki yasadışı yapılanma"ya yönelik soruşturmalar sonucunda görevinden alınarak Van’a atanan bir komiser yardımcısı olduğu tespit edildi. Komiser yardımcısı ile panzerin şoförünün görevden alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.