Van'da Kur'an kursları bütün güzelliğiyle devam ediyor

Van'da Kur'an kursları bütün güzelliğiyle devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen ve bütün camilerde başlayan Kur’an kursları, binlerce öğrencinin katılımıyla devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülkenin bütün camii ve Kur’an kurslarında, binlerce öğrenciye yönelik camiyi sevdirme çalışmaları, Kur’an ve dini eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.  

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek yaz Kur'an kurslarına akın eden binlerce çocuk, Kur'an-ı Kerim ile temel dini bilgiler öğrenip, çeşitli aktivitelerde bulunuyor.

Van İl Müftü Yardımcısı Sabahattin Kesti, Van’da bin 600 noktada il ve ilçe genelinde 57 bin öğrenciye bu yaz Kur’an kursunda Kur’an-ı Kerim eğitimi ve din bilgisi eğitimi sunduklarını belirtti.  

Kesti, vatandaşların ve din gönüllüleriyle el ele Allah’ın dinini, mukaddes kitabı çocuklara öğretmek için gayret ettiklerini belirtti.

Okulların tatile girmesiyle Kur’an kurslarının bütün camilerde faaliyete girdiğini hatırlatan Kesti, şunları söyledi:

"Yaz Kur’an kurslarımız haziranda başladı, 17 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek. Buradan velilerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, büyük bir duyarlılıkla 25 Haziran'da velilerimiz, dedelerimiz, ninelerimiz, çoğu veliler evladının elinden tutup camilere getirdi. Merkezde köylerde ve bütün mahallelerde de her camide Kur’an kurslarını açtık. Bu sekiz hafta süre içinde velilerimiz geldi, çocuklarının büyük bir coşku içinde Kur’an dersi aldıklarına şahit oldular. Bu işe neşe ile başladık. Çocuklarımız hem eğlendiler hem de İslam’ı öğrendiler. Bu sekiz hafta süre içinde birçok etkinlikleri din gönüllüsü kardeşlerimiz ile birlikte severek yaptılar. Bugün hakikaten çocuklarımıza sorduğunuz zaman içtenlikle, hiçbir zorluk ve baskı olmadan, kendi isteği ile büyük bir neşe, büyük bir coşku içinde yaz Kur’an kurslarına devam ettiğini görüyoruz."

Kesti, "Kur’an derslerini anlatırken ve öğretirken tekrar geri dönüş olmasın diye, aynı zamanda çocuklarımıza tecvit dersi öğretildi. Özellikle Fil süresi gibi ezberlenmesi ve meallerinin bilinmesi ve yine temel dini bilgiler olarak; kelime-i şehadet, kelime-i tevhit, namaz nasıl kılınır, namazın şartları, farzları, vacipleri ve sünnetleri nelerdir, nasıl ibadetler yapılır... Kısacası bütün bir Müslümanın bilmesi gerekenleri öğrendiler. Öğrenciler neşe ve heyecan ile dinini öğrendiler. Öğrenciler, neşeli, heyecanlı ve aynı zamanda zekiler. Onlar da artık Kur’an bülbülü oldular ve kardeşlerine, yakınlarına Kur’an dersi verecekler inşallah. Şu an bin 600 noktada imam, müezzin Van genelinde 57 bin öğrenciye bu yaz Kur’an kursunda Kur’an-ı Kerim eğitimi ve din bilgisi eğitimi sunduk."

Hz. Ömer Cami İmam Hatibi Mehmet Emin Akay, yaz Kur’an kurslarının, çocukların camiye alışıp sevmeleri için en güzel ve en verimli zaman olduğunu söyledi.

"Gayemiz çocukları camilere ve Kur’an eğitimine ısındırmaktır"

Akay, "Camilerde sadece Kur’an değil dini eğitim de veriyoruz. Camii içinde sosyal etkinlikler, çocuklar için daha iyi eğitim almaları için keyifli vakitler geçiriyoruz. Burada her şeyden önce gayemiz çocukları camilere ve Kur’an eğitimine ısındırmaktır. Çocuk ısınmadan Kur’an’ı ve dinini öğrenemez, algılayamaz ve sevemez. Biz bu şekilde elhamdülillah başardık, başarmaya da devam ediyoruz. Son iki haftamıza girdik. Velilerimize tavsiyemiz, çocuklar kursu bitirdikten sonra evlerinde günde en az bir defa Kur’an’ı açsınlar okusunlar, tekrarlarını yapsınlar. Günde en az yarım saat veya bir saat Kur’an eğitimine özen göstersinler. Kur’an okusunlar ki unutmasınlar. Camiler buluşma yeridir, camiler çocukları sevme ve sevdirme yeridir. Çocuklar küçükken cami severse, büyüdüğünde camilerden çıkmazlar. Yaz Kur’an kursunda bu sevme ve sevdirme işini gördük. Elhamdülillah çocuklar camiyi seviyor artık." şeklinde konuştu.

Yaz Kur’an kursunda eğitim gören çocuklar ise şunları dile getirdi:

"Camiye iki aya yakın bir zamandır geliyoruz. Zamanımızı yaz tatilinde boş geçireceğimize camiye gelip hem dinimizi hem de Kur'an-ı Kerim dersini alıyoruz, cemaat namazı kılıyoruz. Eve gidince kardeşimiz, annemiz ve babamızla sabah işlediğimiz derslerin tekrarını yapıyoruz. Camileri seviyoruz. Okullar başlayınca yine camiye gelip cemaatle namaz kılıp burada bize ders veren hocalarımızı görmeye geleceğiz çünkü burada bize çok iyi davrandılar.  Camiye gelmeyen ve bu yaz tatilini boş geçiren çocuklara da seneye gelmelerini istiyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.