Van'da taşeron işçiler eylem yaptı

Van'da taşeron işçiler eylem yaptı

Van Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okullarda çalışan 304 taşeron işçi yeniden işlerinin başına geçmek için eylem yaptı.

VAN – Van’ın Büyükşehir olmasıyla beraber ve Özel İdare’nin Van Büyükşehir Belediyesine bağlanmasından sonra işten çıkarıldığı okullarda yeniden işe başlamaları için eylem yaptı.

 

Van Dabbağoğlu Parkı’nda bir araya gelen taşeron işçiler AK Parti Van İl Binası önüne kadar yürüdü. Burada işçiler adına bir açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, okullarda çalışan işçilerin tekrar işe alınması gerektiğini söyledi.

 

“İşin çözülmesi için bu işe el atılmalı”

Efeoğlu, arkadaşlarının yaklaşık 10-12-15 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğünde bütün geleceklerini, umutlarını bu işlerine bağladığını belirterek, “Bugünden sonra yeni iş bulmak yeni düzen kurmak hemen hemen imkânsız bir durumdur. Yıllardır Milli Eğitim Müdürlüğünde, okullarda bütün hizmetleri bu arkadaşlarımız yapmaktadır. Temizlik, elektrik, kalorifer yakmak çatıdaki buzların temizlenmesi kısacası okullarda A' dan Z'ye yapılması gereken bütün işleri gece, gündüz, cumartesi, pazar demeden hepsini bu arkadaşlar yapmaktadır ve Milli eğitim müdürü okul müdürleri de bu arkadaşlara ihtiyaç olduğunu her defasında söylemişler ve halende söylüyorlar. O Zaman milletvekillerinin ve iktidar parti başkanının bunu dillendirmesi ve bu işin çözülmesi için bu işe el atmaları gerekmektedir.” Dedi.

 

“Yaptığımız bütün eylemler sadece 304 insanın ekmek meselesidir”

Efeoğlu açıklamasının devamında, “Eğitimde çağ atladık diyoruz. Yeni yeni okullar yaptırıyoruz ama temizliği yapılmayan güvenliği olmayan okullar neye yarar sizlere soruyorum. Okullarda öğrencilerimizin sınıflarının temizliği, kaloriferlerin yanması, çatıdaki buzların temizlenmesi bütün bu hizmetler bu arkadaşlar tarafından yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde kalorifer kazanları patlarsa, çatıdaki buzlar öğrencilerimizin üzerine düşerse bunun hesabını kim verecek, öğrenci velilerinde bu konuya duyarsız kalınmamasını gerekli desteğin verilmesini istiyoruz. Burada yaptığımız bütün eylemler bütün çalışmalar sadece 304 insanın ekmek meselesidir, başka hiçbir amaç yada birilerini kötülemek, siyaset yapmak değildir. Bu haklı talebimize bütün Van halkının desteğini bekliyoruz ve bu insanların tekrar işe başlamalarına kadar bu eylemlerimiz devam edecektir, herkese saygılar sunuyoruz.” İfadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.