Van'daki olaylara 2'si polis 3 kişi yaralandı

Van'daki olaylara 2'si polis 3 kişi yaralandı

Van Emniyet Müdürlüğü, Başkale ilçesi İran sınırında bir PKK'linin öldürülmesinin ardından Van'da çıkan olaylarda 2'si polis 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

VAN - Van Emniyet Müdürlüğü 4 Temmuz Cuma günü, çıkan olaylarda 2'si polis 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

 

Başkale ilçesi İran sınırında Iran hudut görevlileri tarafından bir PKK'linin öldürülmesinin ardından 4 Temmuz Cuma günü Van'da açıklama yapıldığı belirtilen açıklamada, Cumhuriyet Caddesinde toplanan 200- 250 kişilik bir grubun açıklamanın ardından İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına ve burada bulunan araçlara taşlı saldırıda bulunduğu kaydedildi.

 

Açıklamada, Hacıbekir Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Süphan Mahallesi, Akköprü Mahallesi, Bostaniçi, Doğu Caddesi ile Hidayet-Morsümbül Kavşağında MOBESE direklerini yıkma, kameraları kırma girişiminde bulunan gruba müdahale eden polise göstericiler tarafından taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle karşılık verildiği belirtildi.

 

Doğu Caddesindeki gruba müdahale eden polise uzun namlulu silahla ateş açıldığı kaydedilen açıklamada saldırıda 2 polisin hafif yaralandığı ifade edildi.

 

Açıklama, “Ayrıca, olaylar sırasında bir vatandaşımız da ayağından hafif şekilde yaralanmıştır. Konularla ile ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi. (Cihad Coşar  - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler