Yapıcıoğlu: Dünyayı köleleştiren siyonizmin gücü kırılırsa insanlık özgürleşecek

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Filistin hürriyetine kavuşursa Ümmet özgürleşecek. Dünyayı tesiri altına alıp köleleştiren siyonizmin gücü kırılırsa insanlık özgürleşecek." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Avrupa Müslüman Forumu tarafından "Filistin İçin Küresel Zirve" başlığıyla düzenlenen programda konuştu.

Yapıcıoğlu, sözlerine tam 167 gündür siyonist işgal rejiminin, başta ABD olmak üzere Batılı emperyalistlerin sınırsız desteği ile gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılarına karşı büyük bir izzetle direnen Filistin direnişini selamlayarak başladı.


Dünyanın gördüğü en ağır bombardımana, devam eden katliamlara ve açlığa rağmen topraklarını terk etmeyen Filistinli kardeşlerinin büyük bir imanla sabır ve insanlık dersi verdiğini belirten Yapıcıoğlu, "Bugün halen Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin davasından söz edebiliyorsak bunu Filistin direnişine borçluyuz. Bu vesileyle bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mahmut Habbaş, ailesinden 27 kişinin şehit olması nedeniyle bu oturuma katılamadı. Kendisine taziye ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum, şehit olan aile fertlerine rahmet diliyorum." dedi.

Yapıcıoğlu, "Dünyanın gözleri önünde bütün insani değerleri ayaklar altına alarak Gazze’de büyük bir vahşetle soykırım gerçekleştiren siyonist rejimi ve destekçilerini lanetliyorum. Ayrıca ellerinde güç, imkan ve yetki olduğu halde harekete geçmeyen hükümetleri de kınıyorum." diye ekledi.

Kurulduğu günden bugüne kadar vahşet ve katliamda sınır tanımayan siyonist terör örgütünün bu pervasızlığının arkasında dünyanın sessizliği, Müslümanların dağınıklığı ve İslam ülkelerinin tepkisizliğinin olduğunu aktaran Yapıcıoğlu, "Dolayısıyla altı kıtadan temsilcilerin, bugün burada Gazze için bir araya gelmiş olmasını değerli buluyorum. Bu organizasyon vesilesiyle Avrupa Müslüman Forumu başkanı Abdulvahid Niyazov'a ve partnerleri başta olmak üzere tüm ayrıca katılımcılara şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu bedellerin hiçbiri boşa gitmeyecektir"

Yapıcoğlu, şöyle devam etti:

"Evet, Biz konuşacağız. Fiilen çaba ortaya koyacak olan ise hükümetlerdir. Maalesef hükümetler gerekli adımları atmıyor.

Siyonist işgal rejimi İnsan hakları alanında, soykırımla ilgili ne kadar alt başlık varsa hepsini birden ihlal ediyorlar, o suçların tamamını birden işliyorlar. Ve dünya seyrediyor.

Evet, yüksek bedeller ödeniyor. Gazze halkı çok ciddi bir bedel ödüyor. Ama inşallah bu bedellerin hiçbiri boşa gitmeyecektir.

Filistinlilerin toprakları işgal altında ve bu işgale karşı bir mücadele edilmesi gerekir ve bu mücadele meşrudur. Süreç ne kadar uzarsa uzasın, Gazze’deki direniş hareketleri bu direnişi sürdürme ve işgalciyi oradan çıkarma konusunda bir kararlılık gösteriyor. Onlar kendi sınavlarını verdiler. Fakat onların dışında kalan dünya maalesef iyi bir sınav veremedi. Cezayir 3 buçuk milyon şehit vererek özgürleşti. Sadece Çanakkale’de 250.000 şehit verildi. Afganistan’ın hem Sovyetlere karşı hem de ABD ve NATO’ya karşı neler yaptığını gördük. Evet, belki çok sayıda şehit verdiler. Belki 100 binler, milyonlar şehit oldu fakat sonuçta kendi topraklarının işgal edilmesini kabul etmediler. Farklı milletlerden, farklı zamanlarda gelen işgalcileri canları pahasına topraklarından çıkardılar. İnşallah Filistin topraklarındaki işgalci de bir gün o toprakları terk etmek zorunda kalacak. Terk edinceye kadar da direniş devam edecek. Siyonistler Gazze’yi tamamen boşaltmak istiyor. Ama Gazze halkı, Gazze’yi bütün olumsuz şartlara rağmen terk etmemekte kararlı görünüyor."

"Aksa Tufanı’nın etkileri bütün yeryüzünü ve uluslararası sistemi etkileyecek kadar büyük olacak"

Siyonist işgalcilerin, direnişi, askeri yöntemlerle tamamen çökertmeyi hedeflediğini, ancak siyonistlerin askeri hedefinin gerçekleşmediğini inşallah gerçekleşmeyeceğini belirten Yapıcıoğlu, "Son birkaç yılda yaşadıklarımız uluslararası sistemin ve özellikle Batı’nın durumunun hiç de iç açıcı olmadığını, uluslararası sistemin tıkandığını, Birleşmiş Milletler’in aciz olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Küresel sistem, israili yargılayıp mahkum etmeyi, oradaki soykırımı durdurmayı beceremezse küresel sistem tamamen çökecek ve meşruiyetini de kaybedecektir. Baştan aşağıya tamamen yenilenmiş bir sistem kurulması bir zaruret haline gelecektir. Görünen o ki bütün bu soykırımın açıkça dünyanın gözleri önünde işlenmesine rağmen uluslararası sistem onu durdurmaya yetmiyor. Ve atılan her bir adımı, soykırımı durdurmaya yönelik yapılan her bir çağrıyı israil daha büyük katliamlar yaparak karşılıyor ve bütün dünyaya ve uluslararası sisteme meydan okuyarak bunu yapıyor. Bütün bunlardan şu sonucu çıkarabiliriz Aksa Tufanı’nın etkileri bütün yeryüzünü ve uluslararası sistemi etkileyecek kadar büyük olacak." Diye konuştu.

"Filistin hürriyetine kavuşursa Ümmet özgürleşecek. Dünyayı tesiri altına alıp köleleştiren siyonizmin gücü kırılırsa insanlık özgürleşecek." ifadesine dikkat çeken Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Evet, bugün Gazze ile sınırlı olmayan uluslararası bir kuşatma ile karşı karşıyayız. Bu kuşatmanın kırılması için hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

Biz bu kapsamda HÜDA PAR olarak, Gazze'yi gündemde tutmak adına 7 Ekim'den bu yana Türkiye genelinde 1500'den fazla etkinlik düzenledik.

Ayrıca Aksa Tufanı Operasyonu’ndan sonra Türkiye genelinde 32 ilde siyasetçi, kanaat önderi ve STK temsilcilerinden oluşan 250’den fazla kişiyle birebir görüştük. Bu görüşmelerde yapılan istişareler sonucunda başta Gazze’deki mevcut durum olmak üzere Filistin ve Kudüs Davası için yapılabilecekler konusunda öne çıkan ortak görüş ve kanaatleri "Gazze Beyannamesi" adı altında raporlaştırıp 29 Şubat 2024 tarihinde kamuoyu ile paylaştık."

Yapıcıoğlu, daha sonra 11 başlık altında ve 76 maddede topladıkları bu görüş ve önerilerden bazılarını aktardı.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen programa; Avrupa Müslüman Forumu Genel Başkanı Abdul Vakhed Niyazov, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, İngiliz Gazeteci ve Avrupa Müslüman Forumu Kadın Komisyonu Başkanı Lauren Booth, Yunanistan Müslüman Derneği yetkililerinden Anna Stamou, Avrupa Müslüman Forumu Yürütme Başkanı Sheikh Romas Jakubauskas Sheikh Romas Jakobauskas ve Uluslararası Anti Siyonist Grubu Başkanı Haham Rav Yisroel Dowid Weiss katıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.