Yavuz, saldırıya uğrayan Tarsus eski ilçe başkanını ziyaret etti

Yavuz, saldırıya uğrayan Tarsus eski ilçe başkanını ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Tarsus’ta silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralan eski ilçe Başkanı Mehmet Ali Kutan’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Mersin’in Tarsus İlçesinde, iş yerinin önünde saldırıya uğrayan HÜDA PAR Tarsus Teşkilatı eski Başkanı Mehmet Ali Kutan’ı ziyaret eden HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Tarsus Devlet Hastanesi Bahçesinde basın açıklaması yaptı. Yavuz burada yaptığı açıklamada, “Bu saldırılar Suruç’taki katliama eşdeğerdir.’ dedi.

Hastane önünde bekleyen HÜDAPAR üyelerine yaralı Mehmet Ali Kutan’ı durumu hakkında bilgi veren Yavuz, “Allah'a çok şükür Mehmet Ali kardeşimiz durumu çok iyi. Bu milletin yönünü birileri cehenneme doğru çeviriyor. Onları cehenneme doğru sürüklemek istiyor. Bizim yapacak işimiz var, erken bırakıp gitmek yok.” dedi.

Yavuz, ‘Malumunuz olduğu üzere Suruç’ta elim bir vaka yaşadık. Türkiye’yi yasa boğucu ve maalesef beklide bu anlamda karıştırmak isteyen derin güçlerin tezgâhlamış olduğu bir katliam gerçekleşti. Bu katliamda maalesef sivil insanlar hayatlarını kaybetti. Bu acı bir olaydır. Hayatlarını kaybeden insanların ailelerine bu vesile ile tekrar başsağlığı dilediğimizi HÜDA PAR olarak özellikle belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Halkının güvenliğini sağlayamayan bir devletin devlet olma meşruiyeti tartışılır hale gelir” 

“Ancak Suruç saldırısı bahane edilerek, memlekette ne kadar muhalif insan var ise buna yönelik bir sindirme operasyona dönüştürme gayretleri göz önündedir.” diyen Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kapsamda son iki günden beridir özellikle silahlı örgüt ve siyasi uzantılarının memlekette kaos çıkarmak bu acı üzerinden siyasal rant devşirmek amacıyla bir girişimin içerisine girdiklerini görüyoruz. Üzülerek ifade ediyoruz ki, Hükümet de buna sesiz kalmış durumdadır. Alması gereken tedbirleri almıyorlar. En azından seyirci kalıyorlar. Halkının güvenliğini sağlayamayan bir devletin devlet olma meşruiyeti tartışılır hale gelir.  Şu an itibari ile tam olarak yaşanan süreç budur.”

“İslam’a ve onun şiarlarına yönelik saldırılar olduğunda, bu konuda taraf olduğumuzu ifade ediyoruz”

İslami kesimlere karşı bir sürek avının başlatıldığını vurgulayan Yavuz,  “Bizler şunun altını çizerek ifade etmek istiyoruz. Gerek Adana’da katledilen kardeşimiz, gerekse de şu an hastanede bulunan ve silahlı saldırı sonucu yaralanmış olan kardeşimize yönelik bu girişimleri İslam’a ve İslam’ın şiarlarına yönelik saldırılar olarak görüyor ve elbette bu konuda taraf olduğumuzu ifade ediyoruz. Zira bunun bir sürek avına dönüştürülerek, sadece İslami şiarlara sahip oldukları, İslami şiarları üzerlerinde bulundurduklarından için bu kardeşlerimizin saldırıya uğradıklarını görüyoruz. Silahlı çetelerin şehirlerin içerisinde ellerindeki silahlarla pervasızca çok rahat bir şekilde dolaşmaları, İslami kesimler arasında herhangi bir ayrım yapmadan, İslam’ın şiarlarına, İslam’ın kutsallarına yönelik bir saldırı içerisine girdiklerini görüyoruz. Biz bunun kamuoyu tarafından görülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle aşırı sol marjinal grupların HDP/PKK çatısı altında birleşerek İslam’ın kutsallarına yönelik bir operasyona dönüştürme gayretlerini özellikle gözlemlediğimiz ifade etmek istiyoruz. Bu vesile ile biz buradan tekrar çağrımızı yineliyoruz. Memleketi kaotik ortamlara sürüklemeye çalışan insanlar inşallah emellerine ve hedeflerine ulaşamayacaklardır.” dedi.

Yavuz son olarak, “HÜDA PAR olarak kimden gelirse gelsin sivil masum insanları hedef alan, hele hele sadece İslam’ın şiarlarını üzerinde taşıdıkları, başörtülü, sakallı oldukları için ya da sarıklı olduğundan dolayı saldırıya uğrayan bu insanların masum olduklarını ve bunlara yönelik gerçekleştirilen saldırıların Suruç’ta meydana gelen saldırılarla aynı gördüğümüzü, aynı elin karıştırmak istediğini özellikle ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.