Yaz Kur'an kurslarında çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

Yaz Kur'an kurslarında çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

Gaziantep'te camilerde açılan yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar, hem Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğreniyor hem de camilerin altındaki gençlik merkezlerinde gönüllerince eğleniyor.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" temasıyla, Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kursları, Gaziantep'te de büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Yaz Kur'an kurslarına kent genelinde çocuklar ve gençler yoğun katılım gösteriyor. 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle 17 Haziran'da başlayan ve 8 hafta sürecek olan kurslara il merkezi, ilçeler ve köylerden şimdiye kadar 100 bin çocuk kayıt yaptırdı.

Kur'an-ı Kerim öğrenmenin aşkıyla camileri dolduran çocuklara ve gençlere, İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen ve aralarında hafızların da bulunduğu 2 bin Kur'an eğitmeni tarafından siyer, ibadet ve ilmihal konularında eğitim veriliyor.

Sabahın erken saatlerinde ellerinde Kur'an-ı Kerim ve dini kitaplarla erkek çocukları başlarındaki takke, kız çocukları da taktıkları başörtüleriyle caminin yolunu tutuyor. Çocuklar, açılan yaz Kur'an kursları sayesinde hem kötü alışkanlıklardan uzak duruyor hem de İslam ahlakıyla eğitim alıyor.

Kentteki cami ve Kur'an kurslarında devam eden dini eğitimlere çocukları teşvik etmek amacıyla farklı etkinlikler de düzenleniyor. Camilerin altlarına açılan gençlik merkezlerinde masa tenisi ve langırt gibi çeşitli spor dallarının yanı sıra bilgi yarışmaları, ücretsiz kitap dağıtımı ve haftanın belirli günlerinde de kentteki tarihi ve turistik mekânlara gezi, veli bilgilendirme toplantıları gibi aktivitelerle Kur'an kursu daha keyifli hale getiriliyor.

Şehitkamil ilçesi Ukkaşe Bin Mihsan Camii'ye bağlı Şehzadeler Kültür ve Spor Merkezi'nde yaz kurslarına katılan çocuklar, hem Kur'an-ı Kerim öğreniyor, hem de eğleniyor.

Ukkaşe Bin Mihsan Camii İmam Hatibi Yunus İnan, camilerinde Kur'an-ı Kerim ve ahlak eğitimi alan 800 öğrencinin, bir yandan da yaz tatillerini eğlenerek geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yaz Kur'an kursları kapsamında "Hem Eğleniyoruz Hem de Öğreniyoruz Projesi", "Bir Konu, Bir Konuk Projesi" ve "Hayatın Merkezinde Cami Olsun" şeklinde çeşitli projelerinin olduğunu belirten İnan, bu tür projelerle çocuklarının hem Kur'an-ı Kerim ve ahlak eğitimi aldıklarını hem de gönüllerince doya doya eğlendiklerini belirtti.

"Eğlenerek öğrettiğimiz için çocuklar camiye ilgi gösteriyor"

"Hayatımızın merkezine camileri almalıyız" diyen İnan, "Elhamdülillah yaklaşık 25 sınıfımızda 800 öğrencimizle yaz kurslarına devam ediyoruz. Bu kursta çocuklarımıza dini, eğlenerek öğrettiğimiz için çocuklar da camiye ilgi gösteriyor. Sportif aktiviteler yaparak öğrencilerimiz yorulmamış oluyorlar ve yaz tatilini yaparken, hem Allah'ın kitabını hem de Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnetini aynı anda öğrenmiş oluyorlar. Dolayısıyla burada öğrencilerimiz kendi alanlarında uzman antrenörlerimizin rehberliğinde hem sportif aletlerle spor ve çeşitli faaliyetler yapıyorlar hem de yine uzman öğreticilerimiz rehberliğinde sınıflarda profesyonelce Kur'an eğitimi almaya çalışıyorlar." dedi.

"Çocuklarımız yaz tatilinin dışında da camiye geliyor"

Yapılan etkinlikler sayesinde her yıl kursa olan talebin arttığını ifade eden İnan, "Her yıl bizim yapmış olduğumuz farklı faaliyet ve hizmetler çocuklarımızı bir sonraki yıl, camiye daha çok ilgi göstermeye teşvik ediyor. Hatta bazı çocuklarımız, yaz tatilinin dışında da camiye namaz kılmaya geliyor. Güzel bir gençlik yetiştirmek için çabalıyoruz. Çocuklarımızın yaz aylarında daha kaliteli ve eğlenceli, hem tatil yapabilecekleri hem de Kur'an ve ahlak eğitimini alabilecekleri bir ortamda daha iyi eğitim aldıklarını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Camiye gelen öğrenciler ise hem Kur'an-ı Kerim öğrendiklerini hem de spor ve sosyal aktivitelerle yaz Kur'an kursunda gönüllerince eğlendiklerini söylediler.

"Hem Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz hem de eğleniyoruz"

Öğrencilerden Sümeyye Bozatlı, "Her sene okul tatil olduğunda arkadaşlarımla birlikte severek Kur'an kursuna geliyorum. Bu sene de bu Kur'an kursuna geldim. Kur'an kursumuzda hocalarımız bizlere çok güzel bilgiler öğretiyorlar. Çok güzel bir şekilde bize Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye gayret ediyorlar. Bizim Kur'an-ı Kerim'i ve dini bilgileri öğrenmemiz için büyük bir çaba gösteriyorlar ve bizlere çok sabırlı bir şekilde davranıyorlar. Kur'an-ı Kerim'in haricinde de dini konular, Peygamber Efendimizin hayatını ve dini bilgileri öğretiyorlar. Camide hocalarımız, bize namazı sevdirmek için hep birlikte öğle namazını kıldırıyorlar. Arkadaşlarımla birlikte namaz kılıyoruz. Hocalarımız bize bu eğitimi sıkmadan veriyorlar. Bunun haricinde sosyal aktivitelerimiz oluyor. Gezilere gidiyoruz, gerçekten bu kursa geldiğim için çok mutluyuz. Arkadaşlarımızla birlikte çok mutlu bir şekilde bu kursa geliyoruz. Arkadaşlarıma da bu tür kursları tavsiye ederim. Hem Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz hem de eğleniyoruz." dedi.

"Her sene bu kursa severek geliyoruz"

Yaz Kur'an kursunda ve gençlik merkezinde çok iyi vakit geçirdiklerini belirten Ayşegül Alpan da "Her sene bu kursa severek geliyoruz. Ben 4 yıldır bu kursa geliyorum. Bu kursta bizler hem Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz hem de sosyal aktivitelere katılıyoruz. Bu kursa gelmeyi çok seviyorum, kursa gelmeyi hiç aksatmıyorum. Yine aynı şekilde bazı etkinlikler yapıyoruz. Peygamber Efendimize mektup yazıyoruz, şehitlerimizin mezarlarına gidiyoruz. Hocalarımız bize namazı sevdirmek için namaz kıldırıyor, sınavlar düzenleniyor. Yine kendimize namaz köşesi yaptık. Namaz köşesinde nasıl namaz kılacağımızı öğrendik. İmanın ve İslam'ın şartları gibi bilgiler öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu kursta en önemli bilgileri öğreniyoruz"

Betül Üstündağ ise "Yaz Kur'an kursuna geliyorum. Kursta Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz ve hatalarımızı düzeltiyoruz. Camideki sosyal aktivitelere katılıyoruz. Kitap okuma etkinliğine katılıyoruz. Bu kursta en önemli bilgileri öğreniyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını ve Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. Zaten Kur'an-ı Kerim de ilk inen ayet de 'oku'dur. Biz de bu ayeti kendimize muhatap alarak yaz kursumuza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Kursun bize en önemli katkısı dinimizi öğrenmemiz oldu"

Yaz Kur'an kursunda çok güzel bilgiler öğrendiklerini ve gençlik merkezinde de doyasıya eğlendiklerini belirten Mustafa Yıldırım da şunları söyledi:

"İlk yaz Kur'an kursuna gelmeye başladığımda fazla eğlenememiştim. Ama şu anda çok eğleniyorum. Gezilere gidiyoruz, farklı aktivitelere katılıyoruz. Aynı şekilde dinimizi öğreniyoruz. En önemlisi Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz, namaza gidiyoruz, kitap okuyoruz. Bu şekilde hem dinimizi öğreniyoruz hem de eğleniyoruz. Bu kursun zaten bize en önemli katkısı dinimizi öğrenmemiz oldu. Çünkü herkes dinimizi öğrenmelidir. Dinimize sahip çıkmalıyız."

Semih Dikmen ise yaz Kur'an kursunda hem Kur'an-ı Kerim öğrendiklerini hem de sportif ve sosyal aktivitelerle eğlendiklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.