"Yozlaşmanın nedeni değerlerimizin toplumda yaşatılmamasındandır"

"Yozlaşmanın nedeni değerlerimizin toplumda yaşatılmamasındandır"

Beşiri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Etik Değerleri Eğitimi Birim Sorumlusu Çetin Uysal, toplumun yozlaşmış olmasının en önemli nedenlerinden birinin, değerlerin gerektiği gibi toplumda yaşatılmamasından kaynaklandığını belirtti.

Batman'ın Beşiri ilçesinde görev yapan Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve şeflerine yönelik Beşiri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde "Etik Davranış İlkeleri Eğitimi Semineri" düzenlendi.

Seminere öğretim görevlisi olarak Beşiri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Etik Değerleri Eğitimi Birim Sorumlusu Çetin Uysal ve kurs müdürü Murat Dinçer katıldı.

Değerler eğitimi projesi çok önemli bir proje olduğunu söylen Uysal, "Değerler eğitimi ana hatları olarak çok önemli konular içeriyor. Milli eğitim olarak ilk hedefimiz öğrenciyi kendisine, ailesine, çevresine, milletine ve vatanına faydalı bir birey olarak en iyi şekilde yetiştirmektir. Günümüz toplumunun yozlaşmış olmasının en önemli nedenlerinden biri, değerlerimizin gerektiği gibi toplumda yaşatılmamasındandır. Değerlerimizle yetiştirmediğimiz her ferdin vebali anne, baba ve biz eğitimcilerindir." diye konuştu.

Katılımcılara günümüzde değerler eğitimine olan ihtiyacın önemine değinen Uysal, her bir idareci olarak sorumluluğun bilince, farkındalığı oluşturma noktasında gayret edilmesinin önemine vurgu yaparak bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilmek istenilen somut hedeflerin neler olduğunu anlattı. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.