Yüksek başarılar için fenni ve İslami ilimler bir arada yürütülmeli

Yüksek başarılar için fenni ve İslami ilimler bir arada yürütülmeli

Batman'da TEOG ortak sınavında dereceye girenleri kutlayan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, eğitimde yüksek başarıların elde edilebilmesi için İslami ve fenni ilimlerin bir arada yürütülmesi gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2'nci dönem ortak sınavında Türkiye birincisi olan Batmanlı 78 öğrenciyi kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, eğitim alanında yüksek başarılar elde edilebilmesi için İslami ve fenni ilimlerin bir arada yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Eğitime önem verilmesi halinde bu gibi başarılan devamının geleceğini belirten Şahin, "Batman'ımızda TEOG sınavında 78 öğrencimiz 120 sorunun hepsine doğru cevap vermek suretiyle Türkiye birincileri arasında yerlerini aldılar. Tabi bu, Batman'ımız için çok sevindirici, onur verici bir durumdur. Her bir öğrencimizi teker teker tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıda öğretmenlerin de katkısı büyüktür. Anlaşılıyor ki nitelikli eğitim verildiğinde, öğretmenler, idareciler eğitime daha bir önem gösterdiklerinde bu başarılar elde edilir ve başarıların devamı gelecektir." dedi.

"Gençliğimiz başarılar elde etmeye müsaittir"

Öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılmasının önemine değinen Şahin, "Daha önce şunu söylemiştik; Batman gençliğinin zihnini ve zamanını faydasız işlerle geçirmek yerine gençlikten ilim, bilim ehli çıkarmak ve onları insanlığa yararlı olabilecek noktalara taşımak için zemin hazırlamamız gerekir. Bu son TEOG sınavında elde edilen başarı da bizim bu düşüncemizi teyit edecek durumdadır. Eğitimcilerimiz, idarecilerimiz, yöneticilerimiz öğrencilerimize ortam hazırlayıp gerekli zemin oluştururlarsa gençliğimiz başarılar elde etmeye müsaittir. Elhamdülillah, özellikle yöre insanı yeteneklerle donatılmış durumda, yetenekleri mevcuttur. Önemli olan bu yetenekleri ortaya çıkaracak ortamların hazırlanmasıdır. Bu yapılırsa öğrencilerimiz daha büyük başarılara imza atacaklardır." diye konuştu.

"Bir millet eğitim seviyesiyle yükselir"

Bir milletin, eğitim seviyesiyle yükselebileceğini dile getiren Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cahil, eğitimsiz, kültürsüz milletlerin bir yere vardığı, ilerleme kaydettiği görülmemiştir. Gerek kültürel, gerek sanayi alanında bir milletin insanında, gencinde eğitim, bilinç düzeyi ne kadar yüksekse dünya çapında o seviyede gelişim gösteriyor. Türkiye insanı da buna elverişli durumdadır. Yeter ki idareciler ve yöneticiler bu ortamı onlara hazırlasınlar. Batman için konuşalım. Özellikle Batman'da büyük yetenekler söz konusudur. Özellikle gençliğimizde gerek sportif alanlarda gerekse ilim ve bilim alanlarında yeterince ortam hazırlanıp, imkân verilirse ve gençlik sahiplenilirse Allah'ın izniyle hem eğitim hem bilim hem de sportif faaliyetlerde çok büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum."

"İdarecilerin, eksiklikleri gidermeleri gerekir"

Şahin, eğitimde var olan eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu öğrencilerimizin başarılarının devamını istiyorsak nitelikli eğitime devam etmek lazım. Batman'da eğitimde tespit ettiğimiz eksikliklerden biri, eğitim-öğretim sonlarına doğru birkaç hafta derslerin çoğu boş geçiyor. Ayrıca birçok alanda öğretmen eksikliğinin olduğu söz konusudur. İdarecilerin bu eksiklikleri gidermeleri gerekir. Öğrenciler sahiplenildiği takdirde öğrencilerimiz başarı elde etmeye müsaittirler." ifadelerini kullandı.

"Hem fenni hem de İslami ilimler bir arada götürülmeli"

Öğrencilere fenni ilimlerin yanında İslami ilimlerin de verilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Şahin, "Eğitimde halkımızın daha iyi seviyelere çıkarılabilmesi için hem fenni ilimlerin hem de İslami ilimlerin bir arada götürülmesine özen gösterilmesi lazım. Tecrübeler şunu göstermiştir ki İslami ahlakla ahlaklanmış öğrenciler okul çalışmalarında da daha iyi başarılar göstermektedirler. Çünkü İslami ahlakla ahlaklanmış, edep ve adap içerisinde eğitimini gören öğrencilerin zihni gereksiz şeylerle meşgul edilmemektedir. Kendilerini tamamen ilimlerine, okul çalışmalarına yoğunlaştırmaktadırlar ki bu noktada daha büyük başarılar elde etmeye muvaffak oluyorlar." şeklinde konuştu.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.