Yusufiler, Hazreti Yusuf gibi kumpaslar sonucu zindanlara konuldu

Yusufiler, Hazreti Yusuf gibi kumpaslar sonucu zindanlara konuldu

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, Yusufilerin Hazreti Yusuf gibi kumpaslar sonucu cezaevlerine konduğunu belirtti.

İslami hassasiyetlerinden dolayı, İslam'ın izzetini korumak ve savunmak adına zulme sessiz kalmadıkları için zindanlara konulan Yusufilerin mağduriyeti sürüyor.

Kendine rakip gördüğü camia ve yapıları yok etme yoluna giden FETÖ'nün, kendisi gibi düşünmeyen yapılara hayat hakkı tanımayan PKK zihniyetinin ve JİTEM tarzı illegal yapıların hedefindeki Müslümanlar, türlü saldırı ve işkencelere maruz kaldı ve kumpaslar sonucu zindanlara konuldu. Af değil, adalet talebinde bulunan Yusufilerin mağduriyeti halen devam ediyor.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, Yusufilerin Hazreti Yusuf gibi kumpaslar sonucu cezaevlerine konduğunu belirtti.

Konuşmasının başında Yusufilerin kim olduğunu anlatan Olam, "Birçok platformda Yusufiler ifadesini kullanıyoruz. Bölgede olmayan birtakım insanlar Yusufilerin kimler olduğu hakkında bilgileri olmayabilir. Yusufiler aziz İslam için, halkın irşadı ve ıslahı için çalışan, her türlü zorluklara katlanan, İslam düşmanlarının saldırılarına maruz kalarak göğüs geren, Kur'an-ı öğrenen ve öğreten cami ehli muvahhit Müslümanlardır. 90'lı yıllarda bölge üzerinde planları olan bir kısım gayri meşru yapılar Müslümanların ıslah çalışmalarından rahatsız oldular. Birçok kişi şehit edilirken birçoğu da cezaevlerine konuldular." dedi.

"En büyük sıkıntı Yusufilerin maruz kaldıkları haksızlık ve adaletsizliktir"

Yusufilerin tıpkı Hazreti Yusuf gibi kumpasa maruz kalan kişiler olduğunu belirten Olam, "Yusufiler, her türlü kumpas, uydurma delillerle ve her türlü işkence yaptırılarak çoğu tutuklanıp cezaevlerine konuldular. Bu Müslümanlar çok uzun zamandır cezaevlerindedirler. Yusufiler, tıpkı Hazreti Yusuf (aleyhisselam) gibi kumpasa maruz kalıp cezaevlerine konuldular. Yusufiler, isimlerini Hazreti Yusuf'tan (aleyhisselam) alıyor. Yusufiler, zindana Allah (celle celaluhu) için girdiler. Orda da Rablarıyla hemhal oldular. Zindanda kaldıkları süre boyunca maruz kaldıkları baskılara ve işkencelere rağmen hiçbir zaman inançlarından taviz vermediler. Yıllar boyunca davalarına ve şereflerine leke getirecek hiçbir harekette bulunmadılar. Sırf zindandan kurtulsunlar diye kimseye yalvarmadılar. En büyük sıkıntı Yusufilerin maruz kaldıkları haksızlık ve adaletsizliktir." ifadelerini kullandı.

"Konu Müslümanlara gelince devlet yetkilileri tamamen sağır ve dilsiz kalıyorlar"

Müslümanlara karşı devlet yetkililerin sağır ve dilsiz kaldıklarını ifade eden Olam, "Sözde FETÖ kumpasıyla cezaevlerine konulan bir kısım kişiler cezaevlerinden salıverildiler. Konu Müslümanlara gelince devlet yetkilileri tamamen sağır ve dilsiz kalıyorlar. Bunların haksızlıklarını dile getiren insanlara kulak tıkıyorlar. Bizim amacımız, gayret ve çabamız Yusufilere yapılan haksızlığın ve adaletsizliğin giderilmesidir. Yakın zamanda MHP tarafından bir af önerisi meclise sunuldu. Bu affın içerisinde tamamen halkı mağdur eden ve halka yönelik suçlar işleyen insanları mağdur eden insanları kapsıyor. Oysa Sayın Cumhurbaşkanı açıklamasında devletin ancak kendisine karşı işlenen suçları af edebileceğini, mağdur olan insanların ancak af ederse kendisini mağdur eden kişilerin af edilebileceğini belirtiyor. Bunu belirtmesine rağmen meclise sundukları tekliflerde tamamen Müslümanları kapsam dışı bırakan taslaklar vardır. Bunları çeşitli platformlarda dile getirdik. Devlet yetkililerine de defalarca söyledik. Fakat herhangi bir netice alınmadı. Eğer bu insanlar bir suç işlemişlerse çıkarsınlar delilleriyle halkın önüne koysunlar. Bizim isteğimiz adaletsizliğin giderilmesidir." şeklinde konuştu.

Olam, 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi olarak Yusufilerin özgürlüğü için tekrar bazı girişimlerde bulunacaklarını belirti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.